Zafer Partisi Lideri Ümit Özdağ’ın Anagold Madencilik’in işettiği Erzincan’ın İliç ilçesindeki Çöpler Altın Madeni’yle ilgili yaptığı uyarılar yaşanan facianın ardından yeniden gündeme geldi. Maden sahasını ‘Türk Çernobili’ olarak tanımlayan Özdağ, “Bir acil durum ilan edilmeli” demişti.

Erzincan’ın İliç ilçesi Çöpler bölgesinde Anagold Madencilik tarafından işletilen altın madeninde toprak kayması yaşandı. Faciada, maden sahasında çalışan işçiler toprak altında kaldı.

Maden sahasında daha önce borularda yaşanan çatlak nedeniyle tonlarca siyanür Fırat Nehri’ne akmış ve büyük bir çevre katliamı yaşanmıştı. Yaşanan katliama rağmen maden faaliyeti devam etti.

FACİA ‘GELİYORUM’ DEDİ

Metarülji mühendisleri, çevreciler, siyasetçiler ve bölge halkının uyarılarına rağmen maden sahasındaki çalışmalar tüm hızıyla devam etti. Faaliyetlerin durdurulması için onlarca çağrı yapılmasına rağmen iktidar maden sahasının büyütülmesi için izin vermişti.

Özdağ şunları söylemişti:

-Türkiye’ye adeta üçüncü sınıf bir sömürge muamelesi gösteriliyor. İnsan hayatını tehlikeye atanlar bunu kendi ülkelerinde yapamaz. İktidar bırakın durdurmayı buna yardımcı oluyor.

Seçim tarihi açıklandı, gözler YSK'da! Seçim tarihi açıklandı, gözler YSK'da!

-Burada bir acil durum ilan edilmeli. Bu zehir kısa süre içinde güney doğu illerimize doğru akmaya başlayacak.

-Bütün yurttaşlarımızı buraya davet ediyoruz. Burası sizin eviniz. Burada oturmuyor olabilirsiniz ama burası sizin yurdunuz. Yurdumuza sahip çıkalım.

Editör: SEFA BUĞRA ŞENEL