TRABZON'DA TEMEL'İN KARDEŞİNDEN DAHA İLGİNÇ HİKAYE! TRABZON'DA TEMEL'İN KARDEŞİNDEN DAHA İLGİNÇ HİKAYE!
Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE) ile Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanlığı’na bağlı olarak, Adana, Mersin, Hatay ve Osmaniye’de görev yapan 122 sağlık personeli, Adana’da tatbikat yaptı.

İl Sağlık Müdürlüğü’nün Havutlu Beldesi’nde bulunan İkmal ve Teknik Destek Birimi’nde düzenlenen tatbikata Vali Yardımcısı Durmuş Gençer, İl Sağlık Müdürü Dr. Ahmet Özer, ilgili kurum yöneticileri ve teknik personel katıldı. İl Sağlık Müdürlüğü’nce yapılan açıklamada tatbikatların, “Kurtarma ekiplerinin bilgi ve becerilerini geliştirmek, olağan dışı durumlarda reflekslerini sıcak tutmak ve olası afet şartları altında görev yapabilmelerini sağlamak.” amacıyla düzenlendiği bildirildi.

Tatbikata katılacak Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri, Sağlık Müdürlüğü İkmal ve Teknik Destek Birimi’nde sahra hastane çadırı kurulumu yapılması ve konaklamanın sağlanmasının ardından, aynı gün ‘Telsiz haberleşmesi konusunda uygulama’, ‘Ağaçlık bölgede kayıp araması’ tatbikatları yaptı.

Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri ayrıca, AFAD Müdürlüğü’ne bağlı ekipler ile koordineli olarak, ‘gece terör saldırısı alarmı uygulaması’, ‘kimyasal, biyolojik, radyoaktif ve nükleer’ ve ‘yüksekten ve suda medikal kurtarma’ tatbikatı yaptı.

Editör: TE Bilisim