MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, ihanet sürecinin geldiği noktanın sonucunda bu olayların gerçekleştiğini belirterek, “Bütün bunlar Türkiye’yi yöneten iradenin sonucu. Çözüm süreci dedikleri sürecin bir sonucudur. Bunun sorumlusu da Türkiye’yi yöneten AKP’dir” dedi. 

Vural, Yedi İklim Uluslararası Öğrenci Derneği ile Uluslararası Öğrenci Derneklerinin üniversite yerleşkesinde gerçekleştirdiği etkinlikte açılışın sözde Kürdistan bayraklı çadırda yapılmasını eleştirdi.

Yeni Anayasa Çalışmalarının Vazgeçilmezleri Yeni Anayasa Çalışmalarının Vazgeçilmezleri

Dönemin Başbakanı Tayyip Erdoğan’ın aynı üniversitede  katıldığı bir etkinlikte “Türk milleti ifadesi kapsayıcı değildir” sözünü kullandığını anımsatan Vural, “Devleti yönetenlerin zafiyetleri ve cesaretleri ile bu noktaya gelinmiştir” diye konuştu. Üniversite rektörüne de tepki gösteren Vural, sorumlulardan hesap sorulmasını istedi. Olaylara karşı yaptırım uygulanması gerektiğini ifade eden Vural, “Kimin bayrağıymış, Kürdistan neresiymiş, burası Türkiye Cumhuriyeti devleti. Bu devlette ancak Türk bayrağı dalgalanır. Bu öyle bir şey yapılabilir mi? Bir üniversitede nasıl oluyor bu? O rektör ne yapıyor? Bu ne utanmazlıktır” diye konuştu.

Açılışı rektör yaptı

“Uluslararası Öğrenci Buluşması” na aralarında Filistin, Suriye ve Azerbaycan’ın bulunduğu 10 ülkeden öğrenci katılmıştı. Etkinliğin açılışının yapıldığı, sözde Kürdistan paçavraları asılan çadırın açılışını ise Üniversite Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal yapmıştı. Battal, Doğu ve Güneydoğu’yu kasdederek “Bu yıl çok daha güzel bir şey oldu. Kürdistan Bölgesi’nden lisansüstü düzeyde oldukça fazla sayıda öğrenci geldi. Yurtdışından gelecek öğrenci sayısını 3 bine çıkarmayı hedefliyoruz” demişti. Öğrenciler çadırda gösterdikleri Sözde Kürdistan tarihine ilişkin belgeseli Rektör Battal da izlemişti.

YeniÇağ

Editör: TE Bilisim