ELAZIĞ BELEDİYESİ BU HAKSIZLIĞI DÜZELTMELİDİR! ELAZIĞ BELEDİYESİ BU HAKSIZLIĞI DÜZELTMELİDİR!
Ünyeli turizmciler, Ünye Kaymakamı Mustafa Demir ve belediye yetkilileriyle biraraya gelerek, ilçenin turizmde hakettiği yere ulaşması için bir eylem planı üzerinde konuştu. Ünye Turizm İşletmeleri Derneği Başkanı Adnan Sobi, Ünye Kalesi başta olmak üzere Ünye’nin tarihi yerlerinde çevre ve yüzey temizliğinin yapılması gerektiğini söyledi. Sobi, asayiş konusunda da bazı noktalarda tedbirlerin artırılmasını önerdi.

Ünye Kaymakamı Mustafa Demir, Ünye Turizm İşletmeleri Derneği Başkanı Adnan Sobi ve yönetim kurulu üyeleri, Ünye Belediyesi Halkla İlişkiler Müdürü Sevdal Toprak, Sarıkonak Lokantası’nda bir araya gelerek görüş alışverişinde bulundu. Ünye’de turizme olumsuz etki eden konuları ele aldı.

Toplantıda söz alan Yunus Emre Külliyesi Koruma Yaşama ve Kültür Derneği Başkanı Yaşar Argan, "Özellikle geçtiğimiz senelerde çok karşımıza çıkan bir problem ki artık yaşadığımız çağa hiç de yakışmayan bir konudur. Bazı işletmelerde tuvalet temizliğinin tam yapılmaması, ya da oralarda sıvı sabun olmayışı, kağıt havlu olmayışı yüzünden bana birkaç şikayet geldi. Bu şikayetler üzerine kendim de gittim gördüm ki evet doğru maalesef bu konularda hala çok geriyiz. Bu konularda çok hızlı bir çalışma yapılması lazım yoksa biz bu halde hiçbir adım atamayız." dedi.

Ünye Turizm İşletmeleri Derneği Başkanı Adnan Sobi de "Karadeniz’de tur düzenleyen seyahat acentelerine bir tanıtımın yapılması, Ünye Kalesi başta olmak üzere Ünye’nin tarihi yerlerinde çevre ve yüzey temizliğini başta belediyemiz olmak üzere kaymakam bey ile paylaşma gereği duyduk. İlçemizde kaymakam beyinde önderliğinde ilk yardım kursu, hediyelik eşya yapımı için yine halk eğitimde kurs verilmesi, ilçemizde turistlere rehber olabilecek düzeyde eleman yetiştirilmesi, doğal güzellikleri gösterecek yön tabelalarının yanında Ünye’yi tanıtan küçük eşyalar, Ünye motifleri ile ilçemizde yapılması adına bir çalışmamız olup yeni yıla hazırlıklı girmemiz çok isabetli olacaktır. Asayiş anlamındaki büyük bir sıkıntıdır. Hanboğazı’ndaki ışıklar ile Sofra Restaurant arasındaki barların yoğunlukta olduğu yerde aşayişin sağlanması yine gerekli konulardan bir tanesidir. Çünkü buralarda artık yürümek bile çok rahat olamayabiliyor. Kaldı ki Ünye’yi bilmeyen ilçemize yabancı turistlerin burada bir sıkıntıya, bir korkuya sebep olması çok itici bir durumdur." şeklinde konuştu.

KAYMAKAM DEMİR'DEN TELEFERİK PROJESİ ÖNERİSİ

Ünye Kaymakamı Mustafa Demir ise "Asayiş anlamında ilgili yer ile alakalı krokiyi çizdirdim, gerekli notumu aldım. Böyle bir sıkıntı varsa bu sıkıntının üzerine gitmemiz de bizim işimizdir." dedi. Kaymakam Demir’e gelen öneriler arasında Atatürk Parkı’ndan Çakırtepe’ye bir teleferik yapımına ise Kaymakam Demir, "Arkadaşlar ne yaparsak yapalım ama Ünye için en iyisini yapalım. Hatta ben bunun daha ilerisini düşündüm. Atatürk Parkı’ndan Çakırtepe’ye, oradan Yunus Emre’ye, oradan da Kale’ye bir teleferik yapılabilir. Ama bunun projesini çok iyi hazırlamamız lazım." diye konuştu.

Ünye Belediyesi Halkla İlişkiler Müdürü Sevdal Toprak, Ünye’nin tarihini, tarihi yerleri gezdirecek, bilgilendirecek kişilere ihtiyacı olduğunu söyledi. Müdür Toprak, "Bazen öyle oluyor ki gelen misafirlere tarihi yeri gezdirmek için ben gidiyorum. Bu konuda bir adım atılmalıdır. Buna bir ilave olarak da Ankara’da İstanbul’da tanıtım için hazırlıklar yapıyorduk. Öyle oluyor ki kıştan yeni çıkmış daha içerideki ilçeler ya da beldeler için bu hem çok yorucu hem de maddi anlamda çok büyük bir külfet. Yakın tarihte Ordu’nun bazı bazı ilçelerindeki halkla ilişkiler müdürleri ve özel kalem müdürleri ile yaptığımız toplantıda bu tanıtım günlerine katılmama kararı aldık. Buna alternatif olarak ise bölgemize yakın illerde örneğin Tokat’da değişik alanlarda stantlar açmayı öngördük. 2013 Ünye’mizde Tokat Yılı olarak belirleyip ilçemiz adına bir ses getirmesini, görüştük. Eğer bu konular destek görürse belediyeler olarak da böyle bir çalışmamız var." şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim