Ordu MHP ile yeni bir Ordu olacak Ordu MHP ile yeni bir Ordu olacak
Ordu'nun Ünye Belediye Başkanı Ahmet Arpacıoğlu TÜİK tarafından açıklanan rakamlara göre ilçe nüfusunun düştüğünü belirterek, nüfusunu bir-iki aylığına başka yerlere taşıyanlara tepki gösterdi.

        Başkan Arpacıoğlu, Ünye’den nüfusunu taşıyanları 'hırsız', nüfusunu başka ilçe ya da beldeye taşıyanlara da 'Ünye’ye ihanet edenler'dir diye niteledi. Arpacıoğlu, nüfusunu başka ilçe ya da beldeye taşıyanlar hakkında çalışma yürüttüklerini ifade ederek, “Nüfuslarını taşıyanların isimlerini çıkartıyoruz. Onların isimlerini tespit edip, 'Bunlar Ünye’ye ihanet edenlerdir' diye Ünye Cumhuriyet Meydanı’na asacağız." dedi. Başkan Arpacıoğlu, şunları söyledi: “Ünye’nin nüfusu 77 bin 600’den 78 bin 277’ye çıkmıştır. Yani yaklaşık 600 civarında nüfus artışı olmuştur. Ünyeliyim diye övünen, Ünye’nin aleyhine çalışan en az 10 bin vatandaşımızın oturumunu üzülerek gördüm. Kimse tespit olmadan konuşuyor diyemez. Civar belde belediye başkanları ile civar ilçe belediye başkanları nüfus hırsızlığı yapmıştır. Yeri gelince Ünyeli’yim diye gururlanan bu arkadaşlarım Ünye’yi küçük düşürmek adına elinden geleni yapmıştır. Ama biz de bu çerçevede elimizden gelen ne varsa her sene olduğu gibi bu sene de yapacağız. Ama özellikle giden, nüfusunu buradan bir aylığına aldırıp sonra geri gelenlere bizim de Ünye Belediyesi olarak yaptırımımız olacak. Bu sene onu net olarak göstereceğiz. Kimse kusura bakmasın. Biz Ünye’ye kimseyi ihanet ettiremeyiz.”

        “HUKUK ÇERÇEVESİNDE ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ”

        “Ben Ünyeli ve Ünye Belediye Başkanı olmaktan gurur duyuyorum.” diyen Başkan Arpacıoğlu, “Ünye’de oturmayanlara, oturmadığını ifade edenlere, bir başka beldede 2 aylığına oturduğunu yalan beyanla ortaya koyanlara; bu yaptıklarını bütün Ünyeliler olarak yanına bırakmayacağız. Hukuk çerçevesinde elimizden ne geliyorsa yapacağız. Bizim nüfusumuz 90 binin üzerinde olmalı. Ünye’ye ihanet edenleri, ifadelerinde 'Ünye büyük yer' diyenleri samimi bulmuyorum. Bunlar Ünye’yi küçültmek için mücadele verenlerdir. Bunların isimlerini de açıklayacağım. Şimdilik gerekli çalışmaları yapıyoruz. Bir aylığına gidip geri geliş yapanların isimlerini Ünye kamuoyuna çalışmalarımız bittiğinde açıklayacağım. Bunlar Ünye hainleridir diye Ünye Cumhuriyet Meydanı’na isimlerini yazacağım. Kimse kusura bakmasın.” açıklamasını yaptı.

         Bu kişilerin, Ünye Belediyesi’nden ve Ünye Kaymakamlığı’ndan da hizmet almamaları noktasında da ellerinden geleni yapacaklarını kaydeden Başkan Arpacıoğlu, “Bizler birlik ve beraberliğimizi koruyarak, Ünye’nin büyük olması yolunda kararlılıkla çalışmalarımızı devam ettireceğiz. Ünye’yi seven hemşehrilerimizle Ünye’yi daha büyük yapma gayretimiz her şeye rağmen devam edecek. 'Biz Ünyeliyiz' demekten gurur duyuyoruz ve bunu en samimiyetimizle dile getiriyoruz. Bize yalan konuşan, yalan beyanla ikametgâhını değiştirenleri 90 bin 100 bin kişinin önünde kınıyoruz. Ünye’den gidenlerin şu an vicdanen rahatsız olduğunu düşünüyorum, öyle ümit ediyorum. İnşallah bir daha Ünye’ye böyle bir vicdansızlık yapılmaz. Ünyemize sahip çıkan bütün hemşehrilerimi gönülden selamlıyorum.” şeklinde konuştu.
Editör: TE Bilisim