AKP’nin “Yeni Anayasa” tuzağı! AKP’nin “Yeni Anayasa” tuzağı!
Urfa Birecik Müftülüğü ve Halk Eğitim Merkezi (HEM) Müdürlüğü işbirliğiyle vefat eden kadınların cenazelerinin sünnete ve usulüne uygun yıkanması ve kefenlenmesi için cenaze yıkama ve kefenleme kursu açıldı. 52 bayanın katıldığı kursta Birecik İlçe Müftüsü Mekki Solmaz, Kur’an Kursu öğretmeni Behiye Arıkarslan teorik ve uygulamalı eğitimde, cansız manken üzerinde kefenleme ve cenaze yıkama işlemlerini anlattı.

Açılan kursta, ölüm ve yaşam, cenaze ile ilgili temel kavramlar, abdest ve gusül, cenazenin yıkanması, kefenlemesi, cenaze namazı ve duaları, taşıma ve defin işlemleriyle uygulamalı cenaze yıkama ve kefenleme, şehitlik ve şehit cenazesi, cenaze ile ilgili idari ve hukuki işlemler konularında kursiyerlere bilgi verildi.

Birecik merkezi ile kasaba ve köylerinde kadın cenazesi yıkayabilecek sünnete uygun yetişmiş eğitimli eleman bulunmadığını, cenaze hizmetlerinin yürütülmesi esnasında zaman zaman sıkıntılar yaşandığını belirten Müftü Mekki Solmaz, cenaze yıkama ve kefenleme hizmetleri kursunun önemi ile ilgili şunları söyledi: “Son yıllarda, özellikle kadın cenaze hizmetlerini yapacak ehil kişiler konusunda sıkıntı yaşanıyordu. Bu konuda eğitim verilmesi noktasında bir talep mevcuttu. Açılan kurslarla, bir yandan bilinçsiz cenaze yıkanmasının önüne geçilmiş olunacak. Amacımız sağlıklı ve usulüne uygun bir şekilde ve her yerleşim yerinde bu hizmetleri yapabilecek elemanlar yetiştirmek. Kur’an kursu öğreticilerimizin tümünün bu kurslara katılımlarının mecbur tutulmasının altında yatan neden de her bir öğreticimiz kendi kursunun olduğu mahalle ve köyde bu kursu oradaki vatandaşlarımıza da öğretmelerini sağlamak.”

Kursa katılan kursiyerlerden Zekiye Arslan ise şöyle konuştu: "İlçemizde böyle bir kursa çoktan beri ihtiyaç vardı. İlçe Müftülüğümüze ve HEM’ e teşekkür ederiz.” Kursiyerlerden Saliha Baytekin, Zeliha Berk ve Fatma Berk, “42 km uzaklıktaki bir köyden bu kursa katılmak üzere geliyoruz. Köyümüz 1000 haneli ama cenaze yıkayacak hiç kimse yok. Bu kurs sayesinde artık bundan böyle sünnete uygun bidat ve hurafelerden uzak bir şekilde cenazelerimizi kendimiz yıkayacağız. Herkes ölümden önce ölümü tatmalı, bu sayede kendimize de bir çeki düzen veriyoruz. Yetkililere teşekkür ederiz” dedi.

Editör: TE Bilisim