Yaylalar ve gözeler şehri Kürtün'de maden işletmesi istemiyoruz! Yaylalar ve gözeler şehri Kürtün'de maden işletmesi istemiyoruz!
16 Şubat 2013 tarihinde, Üsküdar yavuztürk mahallesi yıldırım düğün salonunda biraraya gelen coşkulu kalabalık katılanlarla birlikte güzel bir gece yaşadı. Geceye Üsküdar belediye başkanı Mustafa Kara, İlçe milli eğitim müdürü İlyas Tekin, Sultanbeyli gümüşhaneliler derneği başkanı Abdulkerim Yıldız, Ümraniye GÜYAD başkanı Tahsin Söğüt ve yönetim kurulu üyeleri, İstanbul Gümüşhaneliler derneği kurucu başkanı, ve MHP Ümraniye eski ilçe başkanı Sabri Şenel, dernek kurucu başkanı İsa Çilenk, çok sayıda köy dernek başkanı, seçkin birçok davetli gecede hazır bulundu. Samimi içten bir atmosferde gümüşhaneye yakışır mütevazilikte eğlence, folklor, skeç, halk müziği ile katılanlar neşeli, heyecanlı, gümüşhane hasreti dolu bir gece geçirdiler. Programda Aşık Hüsamettin Okumuş son derece beğeni kazanan türklüler söyledi. Davul zurnayla geceye renk katan Dursun Yıldırım, Muhsin özkılıç ve Haydar Keleş'in icra ettikleri saz ve söz programıda geceye renk kattı. Gecede konuşma yapan dernek başkanı Gürbüz Gök katılanlara teşekkür ederek dernek faaliyetlerini özetledi. Hemşerilerden destek isteyerek kendilerinin dernek faaliyetlerinde yalnız bırakılmamasını istedi. Beğeni ve takdir toplayan konuşması katılanlar tarafından coşkuyla alkışkandı. Gecede söz alan Üsküdar belediye başkanı kendisinin karslı olduğunu 1915'teki doğu anadolunun rus işgalinde göç eden dedelerinin mezarlarının gümüşhanede bulunduğunu ifade ederek gümüşhane'ye duygusal yakınlığını olduğunu ifade etti. "Dernek faaliyetlerinde her zaman yanınızdayım" dedi. Üsküdar İlçe Milli Eğitim Müdürü İlyas Tekin yaptığı konuşmada çocukların eğitilmesinin önemine vurgu yaparak çocuklara iltifatlarda bulundu. Çocukların ailelerinide unutmayan tekin, ebeveynlere de takdir dolu cümleler kullandı. Katılan bazı konuklara plaketlerin takdim edildiği gecede daha sonra Abdülkerim yıldız, Tahsin Söğüt birer selamlama konuşması yaptılar. Geceye katılan Sabri Şenel'de gümüşhanelilerin rahmetli olan hemşerileri Nihal Atsız'ın Türklük milli bilincine sahip çıkmaları bunu Allah'a hamd vesilesi yapmalarını istedi. Yine gümüşhane doğumlu olan büyük islam alimi Ahmet Ziyaüddin gümüşhanevi hazretlerinin kıymetini bilmelerini onun Sultan abdulhamit ve saray yönetimine islam ahkâmını kitabın ortasından konuşan duruş ve tavrını örnek almalarını, her türlü güç karşısında dini milli hassasiyetlerini koruyarak öncelik haline getirmelerini istedi. Gecede ilerleyen saatlere rağmen coşku, heyecan muhabbet ve sevgi iklimi hakimdi. Geleneksel olarak düzenlenen gecelerin ve yapılan faaliyetlerin gümüşhane'ye ilgiyi artırması dikkatlerden kaçmadı, katılanların dalan gözleri adeta gümüşhane'ye ücretsiz seyahat yaptırıyor ve bu yüzlerden okunuyordu. 

Bizde geceye katılan değerli Gümüşhaneli hemşerilerimize ve katılan misafirlere HABERALP ailesi olarak teşekkürlerimizi sunarız.
Editör: TE Bilisim