BAYBURT'TA HÜZÜN VERİCİ SAHNE... BU GİDİŞ NEREYE? BAYBURT'TA HÜZÜN VERİCİ SAHNE... BU GİDİŞ NEREYE?
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, göreve başladıkları günden bugüne kadarki sürecin hazırlık aşaması olduğunu, 2015’ten itibaren uyuyan devin uyanacağını söyledi.

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi aralık ayı olağan toplantısının birinci birleşimi gerçekleşti. Kongre Sarayı’nda Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın başkanlığındaki toplantıda komisyon raporları ve idareden gelen teklifler görüşüldü.

Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, yaptığı konuşmada, "Göreve başladığımız günden bugüne kadar ki süreç hazırlık aşamasıydı. 2015’ten itibaren uyuyan dev uyanacak. Seçim sürecinde verdiğimiz sözlerin bir bir gerçekleştiğini hep birlikte göreceğiz." dedi. Mersin genelinde çok büyük problemlerin olduğunu dile getiren Kocamaz, "Vatandaş bugüne kadar çözüme kavuşmayan sorunları bizim çözmemizi bekliyor. Bizim de gayemiz, sorunları aciliyet durumuna göre sıraya koyup çözmek. Özellikle içme suyu problemi, öncelikle çözülmesi gereken bir konudur. Tarımsal sulama ile ilgili hazırlık var, bir taraftan da kooperatifler kuruluyor. Onlara lojistik destek vereceğiz. Mersin genelini ele aldığımız zaman da çok büyük eksiklikler var. Belediyenin bu işlerle ilgili bütçesinden ayıracağı payın, bunların çözümünde zorluk çıkaracağını görüyoruz." diye konuştu.

'BELEDİYEYE 200’DEN FAZLA ARAÇ KAZANDIRDIK'

Mersin’de ulaşım konusunda hayata geçireceği projelere değinen Başkan Kocamaz, Monoray projesi ile ilgili araştırmaların ve görüşmelerin devam ettiğini belirtti. Kocamaz, sözlerine şöyle devam etti: "Bu konuda vatandaştan çok büyük talep var. Ayrıca göreve geldiğimizden bu yana, belediyeye kazandırdığımız araç sayısı 200’ün üzerinde. İçerisinde 30 adet cenaze aracı, 10 adet ambulans, 60 adet otobüs ve binek araçlar var. Kontrolün daha kolay olması için bütün araçlara takip sistemi oluşturarak araç giderlerinin maliyetini daha aşağı indirmek istiyoruz. İnşallah 2015'ten itibaren uyuyan dev uyanacak. Bugüne kadarki süreç hazırlık dönemiydi. Daha önce vatandaşlarımıza verdiğimiz sözlerin bir bir gerçekleşeceğini hep birlikte göreceğiz. Mersin’de nereye bir çivi çakılırsa, hep birlikte çakmış olacağız. Çünkü Mersin'i bir bütün olarak ele alıp birleştirmek, bütünleştirmek istiyoruz. Mersin'i birlikte yönetmeye, büyütmeye talibiz."

'BÜYÜKŞEHİR OLARAK MERSİN'İN TANITIMINA EL ATACAĞIZ'

İstanbul Feshane’de gerçekleşen Mersin Tanıtım Günleri’ne de değinen Başkan Kocamaz, "İlk olması nedeniyle birçok eksikliği tespit ettik. Bundan sonra Büyükşehir Belediyesi olarak el atıp eksiklikleri asgariye indirmenin gayreti içerisinde olacağız. Ayrıca Mersinlilerin kendi meselelerine sahip çıkmamasının üzüntüsünü yaşıyoruz. Büyükşehir Belediyesi olarak tantuniyi, kerebiçi Mersin’den biz getirdik. Bu Mersinli esnafın duyarsızlığı anlamına geliyor. İnşallah bundan sonra bu duyarsızlığın sonuna gelmiş oluruz. Feshane’de bütün ilçe belediyelerimiz olarak orada bulunup, kendi bölgelerinin tanıtımını yapması gerekiyordu ama maalesef belediyelerimiz bu konuda tembellik etti." eleştirisinde bulundu.

İlçelerden gelen imar planında plan tadilatı değişikliği ile ilgili gelen tekliflerin görüşüldüğü toplantıda Başkan Kocamaz, 1/25.000’lik planla ilgili ihalenin aralık, 1/5.000’lik planla ilgili ihalenin ise ocak ayında gerçekleşeceğini sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilisim