BAYBURT'TA HÜZÜN VERİCİ SAHNE... BU GİDİŞ NEREYE? BAYBURT'TA HÜZÜN VERİCİ SAHNE... BU GİDİŞ NEREYE?
Vali Kerem Al, Suriyeli misafirlerin barındığı Osmaniye Konaklama Merkezi'nde inceleme ve denetlemelerde bulundu.

İlk olarak Konaklama Merkezi'nde bulunan hastaneyi ziyaret eden Vali Kerem Al, acil servis ve polikliniklerin olduğu bölümlerdeki doktorlardan bilgi aldı. Daha sonra ortaokul ve lise eğitimi veren okulu ziyaret eden Vali Al, Okul Müdürü Ahmet Güllü’den bilgi aldı. Ortaokulda 635 lisede 315 öğrenciye eğitim verildiğini ifade eden Okul Müdürü Güllü, okulda Suriyeli öğretmenlerin eğitim verdiğini, çocukların ayrıca Türkçe dersleri aldığını da söyledi.

Vali Kerem Al, Osmaniye Konaklama Merkezi'ndeki kütüphane ve halk eğitim kurslarının verildiği atölyeyi de ziyaret etti. Kütüphane hizmetleri hakkında bilgi alan Vali Al, el işi kurslarının verildiği atölyedeki kursiyerlerle sohbet etti. Dikiş ve el nakışı kurslarının verildiği atölyede kursiyerlerin boş zamanlarını değerlendirdiğini ifade eden kurs öğretmenileri, malzemelerin kurs tarafından temin edildiğini, kursiyerlerin el ürünlerinin satış merkezinde satıldığını, elde edilen gelirden kursiyerlere pay verildiğini ve geri kalanı ile de kursiyerler için tekrar malzeme alındığını söyledi.

Osmaniye Konaklama Merkezi'nden sorumlu Vali Yardımcısı Vekili Muammer Balcı’dan, Konaklama Merkezi hakkında bilgi alan Vali Kerem Al’ın ziyaretinde Vali Yardımcısı Alp Eren Yılmaz, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Tayfun Dündar, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Yenice ve İl Özel İdare Genel Sekteri Mehmet Yanık bulundu.

Editör: TE Bilisim