Asimilasyona yatkın olan Türk'ler için bunların bir önemi var mı? Asimilasyona yatkın olan Türk'ler için bunların bir önemi var mı?
Nevşehir Valisi Abdurrrahman Savaş, öğrencilere “Tarih yazan değil tarih yapan sizler olmalısınız.” tavsiyesinde bulundu.

    Özel Lara Koleji kaliteli bir eğitimin yanı sıra öğrencilerin gelecek planlamasına da katkı sağlayacak faaliyetler yapmaya devam ediyor. Bu doğrultuda 7. ve 8. sınıf öğrencilerine yönelik olarak her ay düzenli olarak 'Ufuk Turu Seminerleri' düzenleniyor. Lara Koleji konferans salonunda gerçekleştirilen Ufuk Turu seminerlerinin bu ay ki konuğu Nevşehir Valisi Abdurrrahman Savaş oldu.

    Nevşehir Valisi Savaş öğrencilere hitaben yaptığı konuşmada, "Seminerin isminin Ufuk Turu olmasını oldukça manidar görüyorum. Ufuk çizgisi kişinin o an bulunduğu konumla ilgilidir. Herkes bulunduğu konuma göre ufuk turu yapabilir. O yüzden birey ufuk çizgisini ne kadar görebileceğini kendisi belirler. Bu da bireyin bulunduğu zaman dilimini iyi değerlendirmesiyle mümkün olabilir. Bu iş emek ve çalışma ister. Emek sarf etmezseniz gelecekte iyi şeyler elde edemezsiniz. Zaman sizin sermayeniz, bunu çok iyi değerlendirmeniz gerekir. Zamanın geri döndürülemez bir yapıda olduğunu unutmadan, hedef belirleyip buna göre hareket etmek gerekir. Tarih yazan değil tarih yapan sizler olmalısınız. Bizler edindiğimiz tecrübelerle sizlere katkı sağlamaya çalışıyoruz. Bunu da başarabilirsek ne mutlu bize.” şeklinde konuştu.

    Konuşmasının ardından öğrencilerin sorularını cevaplayan Vali Savaş, okullarda uygulanacak olan serbest kıyafetle ilgili bir soruya “Tek tip kıyafet uygulaması günümüzde geçerliliğini yitiriyor. Ben serbest kıyafet uygulamasını destekliyorum. Ancak bu uygulamanın faydalı olabilmesi için öğrencilerin ve anne babaların bu konuda hassas davranması gerektiği kanaatindeyim." dedi.

    Vali Savaş’a seminer bitiminde Okul Müdürü Ulaş İnönü tarafından teşekkür plaketi takdim edildi. Seminerin ardından öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektiren Savaş, tek tek tokalaşmayı da ihmal etmedi.

Editör: TE Bilisim