Devlet miting yapmaz. Devlet, karşı çıktığı bir olayda devletler hukukuna göre gereğini yapar. Bu devlet olmanın gereğidir.

Biz ne yaptık:

1-Cumhurbaşkanımızın da katılarak konuşma yaptığı büyük Filistin mitingi yaptık. İsrail'e demediğimizi bırakmadık.

2-Cumhuriyetin 100’üncü yıl kutlamasını Gazze saldırısı bahane edilerek sembolik olarak kutlandı.

3-1 Ocak 2024 Şehitlerimize Rahmet, Filistin’e Destek, İsrail’e Lanet mitingini Cumhurbaşkanının oğlu B. Erdoğan'ın kol kanat gerdiği TÜGVA tertipliyor. Bir çok insan İsrail'e lanet okuyor...

4-Saadet Partisi millet vekili AKP'nin İsrail ile ticareti kesmediği için TBMM' de “…Vicdan azabından kurtulsanız tarihin azabından kurtulamayacaksınız/Tarihin azabından kurtulsanız Allah’ın gazabından kurtulamayacaksınız” demiş. Aşırı sataşmadan kalp krizi geçirmiş düşmüş ve ölmüştür....

5- İktidar yapmadığını iddia ettiği ticareti kısıtlama kararı alıyor.

6-Bazı siyasi partiler iktidardakilerin çocuklarını veya akrabalarının ortak oldukları şirketlere ait gemilerin İsrail'e yük taşıdığını iddia ettiler.

7-31 Mart seçimlerinde Erdoğan'ın katıldığı mitinglerde "İsrail'le ticarete son verin" vb pankart taşıyanların pankartları zorla elinden alındı ve pankartları taşıyanlar göz altına alındılar.

90 yılı Kerkük için yaşayan adam... 90 yılı Kerkük için yaşayan adam...

8- TBMM' de CHP "İsrail'in Gazze'de yaptığı katliamlara rağmen Türkiye'nin İsrail ile ticaretini sürdürmesinin neden ve sonuçlarının araştırılması amacıyla" grup önerisi veriyor. Partisi adına Veli Ağbaba şunları söylüyor:

"-Şu ikiyüzlülüğü düşünebiliyor musunuz, bir taraftan Gazzeli çocuklar için namaz kılıyorlar, diğer taraftan İsrail'in jetlerine yakıt gönderiyorlar. Yazıklar olsun bu ikiyüzlülüğe."

-"Ayrıca ticaret yapıyorlar. Ne kadar akrabaları varsa yapıyor. Hepsi AK Partili. Hepsi sizin siyasi akrabanız... Gazze'de çocuklar ölürken bunlar bir taraftan sahte gözyaşları döküyor, diğer taraftan İsrail'e malzeme satıyorlar".

-Ne yaptılar İsrail'e karşı Meclis'te koka kolayı yasakladırlar. İsrail'in dizleri titredi bu tedbir karşısında. Hala gemiler gitmeye devam ediyor. Dürüstseniz o gemileri durdurun, hodri meydan"

"-Mescid-i Aksa diye ağlayıp Mescid-i Aksa'ya tel örgüsü çekenler, çektirenler sahtekardır"

Mehmet ARSLAN

Editör: Kerim Öztürk