Ücretsiz kitap dağıtılması gözden geçirilmelidir! Ücretsiz kitap dağıtılması gözden geçirilmelidir!
 Tüm bakan, müsteşar ve bunlara bağlı birimler; eğer bir kişi emredip, siz de tamam efendim diyerek icraatta bulunacaksanız; niçin varsınız yahu. İçinizden hiç mi bir herif de çıkıp; "Efendim düşündüğünüz anlamda bir hazırlığımız yoktur; çalışma yapıp, alternatifini oluşturmamız lazım'' diyemez mi? Abdüllatif Şener bunu yaptı; siyasi düşüncesinde olmayanlar da dahil olmak üzere" Dürüst siyasetçi" denilince ilk akla gelen isimlerden birisidir. Bu algı bir siyasetçinin taşıyabileceği en büyük onurdur. 
...
Bir gün önce birinci derece sorumlu milli eğitim bakanının basın toplantısında hiç bahsetmediği TEOG'un kaldırılmasını Cumhurbaşkanından öğreniyoruz; çünü bakanın haberi yoktu. İşin daha ilginç yanı; bakan talimatla gelen değişime öyle bir ayak uyduruyor ki; daha dün övdüğü sistemi yerden yere vurarak Cumhurbaşkanının verdiği kararın isabetli oluşunun probagandasını yapma telaşında. Oysa veliler kaldırılan sistemin alternatifinin ne olduğunun cevabını arıyor.
Yine coğrafya kitabında "Demokrasi ve tek adam idaresi" üzerine doğru yapılmış tarifi, bugün için kendilerini çağrıştırıyor diye kitapları toplatma kararı alarak imha edeceklermiş. Yazıktır, günahtır; bu kitaplar basılmadan önce kırk düşünüp, bir biçilmiyor mu.
... 
Türkiye'de günü kurtarmaya yönelik bir yönetim anlayışı var. Bunun nedeni yönetenlerden endişe edip, panikleyenler ile bu psikolojik halin müsebbibi olanların iç içe olmasıdır. Bir altındaki insanın fetöcü olma ihtimali veya kendisine gelen bir iş emrinin fetö menşeli olması olasılığı gibi haller endişe, panik ve korkuya neden oluyor ; dolaysıyla hata yapmamak adına herkes sahip olduğu yetkinin icraatını bir üst yetkiliye devrederek, resmen inisiyatif kullanmaktan kaçıyor. Bu yetki devri Cumhurbaşkanına kadar gidiyor; nihayetinde cumhurbaşkanı, müsebbibi kendisi olsa da "Tek adamlı demokrasi''nin ''Superman''i oluyor.
... 
Doksan dört yıllık cumhuriyet kazanımlarının bizi çoklu demokrasiye taşıması gerekirken, tek adamlı demokrasiye indirgemiş olması çok acı bir durumdur. Bunun müsebbibi olan nesilden olmaktan kendi adıma utanç duyuyorum.

Mehmet Soral

Editör: TE Bilisim