Bir insan kiz evladinin hirsiz ve yolsuzla,rūsvetci ve yalanciyla,dūn sõyledigini bugūn yalayan inkar eden riyakar sahtekarla evlennesine mūsade edermi..? Kizini gõzgõre gõre ucuruma atar mi...? Atmaz degil mi..???
Kizinin gõzūnūn õnūnde eriyip solmasina,hatta intihar etmesine gõnlū asla razi olmaz...!!! 13 yillik iktidar dõneminde Orduna kumpas kuracaksin,sahte belge ve delillerle insanlari hapishaneler tikacaksin,ūstelik birde kalkip "ben ergenekon davasinin savcisiyim " diyeceksin,sonrada kandirildim diyerek birde yalan sõyleyeceksin.... Dõrt tane bakaninin rūsvet almalari belgelenmisken,cocuklarinin evlerinde para sayma makinalari yakalanmisken,Halk Bankasi mūdūrūnūn ayakkabi kutularina sakladigi milyon dolarlar ortada iken,rūsvet carki en alt kademede ki AKP li yõneticilere sicramisken birde kalkacaksin benimle neden koalisyon olmuyorsun diye mizikcilik ve kacmakla suclanacaksin...!!! Yillardir "CÕZŪM" sūreci diyerek vatan ve millet dūsmanlariyla Oslo'da,Kandil'de,Imrali'da mūzakereler yapip kolkola gireceksin,besleyip būyūtūp meclise kadar PKK yi tasigacaksin...
Olmadi 7 Haziran Secimlerinde Gūneydogudan gõsterdigin būtūn milletvekillerinin PKK ile birebir bagi ortada iken,Devlet Gūney Dogu Anadoludan silinmis,būtūn sokaklar PKK li terõristlere terkedilmisken,hergūn sehidler gelirken birde kalkip neden mizikcilik yapiyorsun diye suc bastirmaya calisacaksin...!!! Bugūnki Anayasaya gõre Cumhurbaskani secilmis,beni halk secti diyerek kanun ve nizam tanimayan,mecliste milletin huzurunda tarafsiz olacagim diyerek serefin(varsa) ūzerine yemin edeceksin,sonrada kalkip AKP genel baskaniymis gibi mitingler yapip AKP ye oy isteyeceksin;"verin bana 400 milletvekilini yõnetim sistemini degistireyim" diyerek anayasal suc isleyeceksin,devleti yikmaya bõlmeye kalkisan esas parelel sen olacaksin,Cumhurbaskaninin konumunu tartistirmayiz diyen zihniyetle koalisyon olacaksin...???
AKP ;7 Haziran Secim Beyannamesin de Anayasanin ilk dõrt maddesini tartismaya acarak anayasadan "TŪRKLŪK" kavramini kaldirmayi vaat ederken,MHP den tūrklūgūnū inkar etmesi beklensin,AKP ye hayir cevabi verilince kacmakla,uyusmazlikla suclansin...??? Okumadan,arastirmadan kõrū kõrūne AKP tellalligi yaparak,insafsizca,haince,serefsizce MHP yi suclamak,kizinin evlenmesini istemedigin sahsin sarlarini kabul etmeye benzer ki;buda evlat katilligi ile es degerdir.
Birileri yaptiklari haksizliklarin,hukuksuzluklarin,hirsizlik ve yolsuzluklarin ,rūsvet ce talanin ortaya cikmamasi,yargi õnūnde hesap vermemek icin kacarken,asgari ūcretle zar zor gecinen birinin AKP amigolugu tapmasi dūsūndūrūcūdūr...!!! Nasilki devletin malini calan Cem Uzanlardan hesap sorulup,mal varligina el konulup devletin kasasina aktarilmissa,oglunu telefonla arayarak evdeki paralari sifirlamasi icin talimat veren,"baba cogunu hallettim,evde daha 30 milyon Avro var" diyen ogluyla veraver Recep Tayyip Erdogan' da hesap vermelidir.Herseyi Basbakanin talimatiyla yaptim diyen bakanlari ve cocuklarida hesap vermelidir. Kesinlikle bir konuda mūsterih olunuz,fakir fukaranin, milletin paralari sayet tekrar geri alinirsa,bu paralar milletvekili ayligini dahi Mehmetcik Vakfina bagislayan Devlet Bahcelinin cebine girmeyecektir.Bu paralar yine sizin paralarinizdir. Sizin adiniza yine sizin hakkinizi savunan,bakanligi dahi elinin tersiyle geri ceviren Devlet Bahceliyi ve arkadaslarini hayasizca elestirmek ahlakli insanlarin sergileyecegi bir davranis degildir.
Bir insan neden hirsizlik yapmiyorsun,rūsvet almiyorsun,yalan konusmuyirsun diye suclanamaz... El insaf,iman ve ahlakiyla,namus ve dūrūstlūgū ile,mertligi ve adaleti ile cag acip cag kapayan bir neslin torunlari bõyle olamaz... Biz Osmanli torunuyuz diyerek sagda solda nutuk atanlar,ilk õnce "Haksizlik karsisinda susmanin seytanlik oldugunu da" bilmelidirler... Mūslūman mahallesinde mūslūmana tere satmanin bir anlami yoktur.Herkes herkesi azcok tanir ve bilir. Yalniz asil õnemli olan; mūslūman nutuklari atarak AKP listelerinden sectiginiz ataistleri,eski koministleri,ermeni soykirimi yapilmistir diyen ernenileri,yahudileri,yezidileri acaba islamin neresine koyacaksiniz...??? Sõzde PKK ya savas acarak,Recep Tayyip Erdoganin ayaklari altina aldigi Tūrk Milliyetciliginden medet ummak caresizliktir.Kardesi,akrabasi HDP listelerinden secilen milletvekillerinin akrabalari AKP listesinden secilmislerdir. Zerdūst diye tabir ettiginiz PKK li terõristleri Islamin neresine sigdiracaksiniz...??? Bizim icin yeterki AKP nin secimleri kazanmasi õnemli diyerek verdiginiz her oyun HDP ye gittiginin farkinda degilmisiniz...??? HDP nin secim barajini asmasi hicde õnemli degildir,nasilsa HDP AKP listelerinden secilen milletvekilleriyle mecliste zaten temsil edilmektedir.Bir zamanlar AKP kurucularinin simdi sirtimizi PKK,PYD ye yasladik diyen HDP de siyaset yapmiyorlar mi...??? VER OYUNU AKP ' ye GITSIN HDP ye...
Õ.Aydin