Tokat Ülkü Ocakları İl Başkanlığı Tokat Ülkü Ocakları İl Başkanlığı
Tokat Zile FEM Dershanesi'nin eğitim ve kültür etkinlikleri kapsamında düzenlediği, yabancı ülkelerden öğrencilerin de şarkı ve türküler söylediği, eğitimci Muammer Erdönmez’in 'Eğitimde Fedakarlık' konulu konferansına halk yoğun ilgi gösterdi.

        Saray Sineması'nda düzenlenen konferansa Zile Kaymakamı Nuri Özder, Zile Belediye Başkanı Lütfi Vidinel, Zile Ticaret Odası Başkanı Hüseyin Berberoğlu ve Zile Müftüsü İlyas Akyazı katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardında yurt dışından gelen 5 öğrencinin yaptığı sunumlar salondaki misafirlere duygulu anlar yaşattı.

        Öğrencilerin sunumları Togo Cumhuriyeti'nden gelen Aboudourazakou Diallo’nun Kur'an tilaveti ile başladı. Endonezya'dan gelen Muhammed Nicko Anggra Buwana’nın okuduğu 'Bir Yiğit Vardı' şiiri izleyenlere duygulu anlar yaşattı. Kırgızistan'dan gelen Aşirbaev Eleman 'Belalım' şarkısını seslendirdikten sonra 'Can Muhammed'im' adlı ilahiyi söyledi. Malavi Cumhuriyeti'nden gelen İshaqua Miladi isimli öğrencinin birbirinden ilginç figürler sergilediği dans gösterisinin ardından Yemen Cumhuriyeti'nden Ahmed Elharazi 'Sana Bana Vatanıma' şiirini seslendirdi.

        Yurt dışındaki eğitim faaliyetlerinde karşılaşılan zorlukları ve yapılan fedakarlıkları yaşanmış örnekleri ile anlatan Muammer Erdönmez, “Kan ve barut kokusunun içinden çevresine, milletine insanlığa tüm dünyaya barışı sevgiyi insanlığı merhamet ve şefkati götürecek nesiller yetiştirmek dünyayı gülistana çevirmeyi kendine gaye edinmek dünyanın en zor işidir. Bu gayeye ulaşmak bir yılı üç yılı beş yılı değil belki bir ömrü uğruna feda etmeyi göze almanız gereken yoldur. Bu yola baş koyanları ve gül yetiştirmeyi gaye edinenleri canı gönülden selamlıyorum" dedi.

        Konuşmaların ardından Zile Kaymakamı Nuri Özder, Zile Ticaret Odası Başkanı Hüseyin Berberoğlu ve Ahmet Topçu tarafından öğrencilere çeşitli hediyeler takdim edildi.
Editör: TE Bilisim