Dünya lideri demek, dünyaya yön veren demektir. Obama'ya dedikleri gibi. Veya bir iki ülkenin liderine dedikleri gibi… Misal Rusya'nın liderine dedikleri gibi… Bu isimlerin önce ülkeleri bölgelerinde söz sahibi olmuş, lider olmuşlar sora da onların liderleri dünya lideri diye anılmaya başlamış. Rusya ya da Amerika herhangi bir bölgesel harekette dışlanabilir mi? Hayır. Çünkü bölgelerinin lideri onlar. Dünyada onlardan habersiz bir şey yapılabilir mi? Hayır. Çünkü dünya lideri onlar.
Çin; İran hep bu yolda yürüyen, bu amaca ulaşmak isteyen ülkeler. Üflediğinde mangalda kül bırakmayan AKP'lilere göre Cumhurbaşkanı Erdoğan dünya lideri. Bu durumda sayın Davutoğlu ne oluyor? Onu pek anlamış değilim. Ancak anladığım ve bildiğim Erdoğan'ın bir dünya lideri olmadığı. Buna bağlı olarak Türkiye'nin bölgesinde lider olmadığı geçeğini biliyorum. Aynen sizin bildiğiniz gibi.
Şimdi sorarım size, Türkiye bölgesinde lider, saygınlığı, itibarı olan bir ülke olmuş olsaydı, Mısır'da Gazze'nin imarı için toplanan 50 ülke arasında olmaz mıydı? Olurdu; ancak olmadı. Toplantıya katılan 50 ülke arasında yoktu. Kanka olarak geçindiği Katar oradaydı, Birleşik Arap Emirlikleri oradaydı, Amerika oradaydı, en önemlisi toplantıyı tertipleyen ev sahibi, Erdoğan'ın darbeci diye yıkılmalı dediği Sisi'ydi. O toplantıda Dünya lideri diye takdim edilen Türkiye yoktu. Hiç kimse Türkiye'yi kazımamış anlaşılan. Bu ne kadar büyük bir acziyet göstergesi.
Tekrar soralım, Türkiye bölgesinde bırakın liderliği, saygın, itibarlı bir ülke olsaydı o toplantıda olmaz mıydı? 
 
                                                                 ***
İkinci bir husus, BM Güvenlik Konseyi'nde gelecek yıl görev yapacak geçici 5 üye için BM Genel Kurulu'nda seçim yapılıyor, Arjantin, Ruanda, Güney Kore, Avustralya ve Lüksenburg'un yerine ülkeler seçime giriyor. Seçime giren ülkeler arasında Türkiye'de var; ancak seçilen ülkeler arasında yok. Aldığı oy 60. Şayet itibarlı, dünya ya da bölgesinde lider bir ülke olsaydık, sonuç bu mu olurdu?
Üçüncü bir olay da, Amerika'da gerçekleşiyor. ABD, sözde 'Soykırım Yetimleri'nin dokuduğu belirtilen 'Yetim Halı'yı Kasım ayında Beyaz Saray'da sergileme kararı almış. Ermeniler bu karardan dolayı coşmuşlar. Şimdi, durup şu AKP kafalılara sormak lazım, Türkiye dikkate alınan bir ülke, Erdoğan da dünya lideri olsaydı, ABD böyle bir karar alabilir miydi? Böyle bir şey mümkün olamazdı. 
Bu üç olayda çuvallayan AKP iktidarı, yamakları, yalakaları, destekçileri, nasıl oluyor da hala dünya liderliğinden söz edebilmekteler? Takke düşmüş, kel görünmüştür. Türkiye, AKP iktidarı sayesinde itibarı para etmeyen bir ülke haine gelmiştir.
 
                                                                 ***
Aslına bakacak olursak, kendi ülkesinde söz sahibi olamayan bir iktidardan dışarıda yönlendirici olmasını, söz sahibi olmasını beklemek, ne derece gerçekçi olabilir? İki günlük kalkışma esnasında tüm yurtta gelişen olaylar neticesinde ülkeyi teröre teslim eden AKP iktidarının kime hayrı olacaktır?  Olmamıştır da…
 
Türkiye'yi yakan bebek katilinden, söndürmesi için yardım dilenen, bir takım tavizler verdikleri yetkililerin yaptıkları açıklamalardan belli olmaktadır. PKK terör çetesi işkence eder gibi insanları öldürmüş, katletmiştir. Makamlarını kaybetmek istemeyenlerin onurlarını kaybettikleri, bölücülerin siyasal uzantısı olan milletvekillerinden tokat yiyen, sövülen, itip kakılan Emniyet Müdür Yardımcıları, 'Yeni Türkiye'nin vazgeçilmezleri olmuştur.
Türkiye üç gün içerisinde çok büyük zarara uğramış, 40 vatandaşını kaybetmiş, 2 Emniyet görevlisini şehit olarak vermiştir. Türk milletinin en büyük kaybı milli değerlerinin, aynı Türk Milliyetçiliğini ayaklarının altına alanların yaptığı gibi ayaklar altına alınmasıdır. Bayrağımızın indirilmesi, Atatürk heykellerinin yakılması bunun en bariz örneğidir.
Evet, ne diyordu o türküde; 'Eşkıya dünyaya hükümdar olmaz' Olmaması için IŞİD gibileriyle mücadele ediyorlar. Lakin dünyaya hakim olamayan eşkıya ülkemize hükümdar oldu.  
 
Eşkıya başı her istediğini yaptıracak konuma geldi. Ateşi arttırdıkça vazgeçilmez oldu. AKP iktidarının hayalleri suya düştü, şapa turdu. Bakın bayrak hala indiriliyor. Diyarbakır'da üniformalı sokağa çıkmak yasaklanıyor. Ora Türkiye'nin 81 vilayetinden biri değil mi? Orası Mars'a mı, Venüs'e mi bağlı?
Evet, eşkıya ülkeye hükümdar oldu, iktidar sahipleri kendilerini dünya lideri sanıyor; ancak bunları hiç kimse takmıyor. Ve yıllarca süren bir film bitmek üzere…
Sağlıcakla kalın!