Tefeciler Varlık Fonu'nun vereceği fahiş faizi duyunca birbirini ezdi. Somali bile böyle borçlanmıyor. Tefeciler Varlık Fonu'nun vereceği fahiş faizi duyunca birbirini ezdi. Somali bile böyle borçlanmıyor.
Yamula Barajı ve Dadağı Tüneli’nin tamamlanması için geri sayım başladı. Tünel uzunluğu bin 140 metre olan proje tamamlandığında 2012 yılı fiyatlarıyla yıllık 14 milyon 140 bin TL’lik gelir artışı sağlanacak. Projeyle 7 milyon 748 bin dekar alan suyla buluşurken, projedeki 3 milyon 645 bin dekarlık sulamayı cazibe yoluyla sulama, 4 milyon 103 bin dekarlık alanı da pompaj sulaması oluşturacak.

Kayseri Denizi olarak da anılan Yamula Baraj Gölü’nün altında bir kısmı bulunan Dadağı Tüneli sayesinde, sulama suyu pompaj ve cazibe yöntemiyle çorak topraklara ulaştıracak. Kayseri’ye yaklaşık 30 kilometre uzaklıkta bulunan Yamula Barajı, tünel yapısının bir kısmının baraj gölünün altında kalacak olması nedeniyle diğer projelerden farklı özellik gösteriyor. Depolama kapasitesiyle Türkiye’nin sayılı barajları arasında yer alacak baraj, Kayseri'deki Bahçelik Barajı’ndan 16, Sarımsaklı Barajı’ndan 109 kat daha büyük olacak. Baraj, toplam 100 megavat (MW) kurulu gücündeki hidroelektrik santrali ile yıllık 442 milyar kilovatsaat (kWh) elektrik enerjisi üretecek.

Editör: TE Bilisim