Yörükler - Kökeni ve tarihçesi Yörükler - Kökeni ve tarihçesi
 Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, yıllar sonra bile yaptıklarıyla günümüze ışık tutmaya devam ediyor. 1936 yılında Türkiye’yi dünyaya tanıtmak için çektirdiği 20 fotoğraf ne kadar ileri görüşlü olduğunu kanıtlamasının yanı sıra harika bir ‘göz zevki’ne sahip olduğunu da gösteriyor. İşte o o harika fotoğraf seçkisi…

Bir görselin zihnimizde edindiği yer okuduğumuz bir yazının edindiği yerden çok daha geniş bir alana sahip. İşte bunun en büyük kanıtı da büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün 1936 yılında Türkiye’yi Dünyaya Tanıtmak İçin Çektirdiği 20 Fotoğraf’ta gizli. Birbirinden güzel bu 20 fotoğrafta Ata’mızın inanılmaz vizyonunun başka bir örneğini bir kez daha görüyoruz.

Webtekno’nun derlemesine göre Atatürk, Cumhuriyet sonrası gelişmekte olan ülkemizi tanıtmak adına Türkiye’nin dört bir yanından fotoğraflar çektirmiş, ve bunları İngilizce ve Fransızca dillerine tercüme ettirerek tüm dünyaya dağıtmıştır. Sizi, hemen her yaptığıyla ışığımız olmaya devam eden Mustafa Kemal Atatürk’ün talimatıyla çekilmiş bu 20 fotoğrafa bir göz atmaya davet ediyoruz.

1. BURSA’DA SİSLİ BİR SABAH



2. ÇELİKPALAS’TAN BURSA’YA DOĞRU BİR BAKIŞ



YALOVA’DAKİ KAPLICALAR



4. YEŞİL OVA



5. TORTUM ŞELALESİ



6. TARSUS’TA BİR ŞELALE



7. TOROSLAR’DAKİ BİR DAĞ DEĞİRMENİ



8. ÇORUH NEHRİ



9. BEYŞEHİR GÖLÜ



10. AĞRI DAĞI ETEKLERİ



11. NEMRUS YAYLASI



12. MALATYA’DA SONBAHAR – KIŞ



13. PAMUKKALE TRAVERTENLERİ



14. KARS VE ARTVİN AYNI KAREDE



15. DOĞU ANADOLU’DAN BİR KARE



16. AFYONKARAHİSAR’DA BİR TARLA



17. NAMRUN YAYLASI’NDA BAHAR



18. BALIK AĞLARI



19. MERSİN’DE BİR AKŞAM VAKTİ


20. GİRESUN LİMANI



(Kaynak: Gazete İnsan)







Editör: TE Bilisim