Ben 55 yaşında kalp damar hastası, sol göz protez engelli ressam ve yazarım. Yüzde 63 oranında engelli olduğum halde SGK malulen emeklilik başvurumu reddetti. Dört kişilik ailemiz, eşimin öğretmenlik maaşı ve eş-dost yardımıyla geçiniyor.

Büyük bir emek ve titiz bir çalışmayla yaptığım resimlerimle, sahnelenmesini umduğum piyeslerimle, yayınevi onayı bekleyen romanlarımla ve yapımcı arayan senaryolarımla yaşama tutunmaya çalışıyorum.

Farklı şehirlerde üniversitede okuyan iki kızımın eğitimine sanatsal çalışmalarımla destek olmaya çalışıyorum. Sizden iki öğrenciye burs sağlanması, resimlerimin satın alınması veya özel portre yaptırılması konusunda katkıda bulunmanızı rica ediyorum. Yağlıboya, akrilik ve lavi tekniğiyle yaptığım resimlerim, https://www.instagram.com/hursit.ilbeyi ve 

https://tr.pinterest.com/hilbeyi/ilbeyi-resim-atölyesi/ sayfamda görülebilir.

Sayıları gittikçe azalan sanat galerilerinde sergi açmak maliyetli. Resim sergileri artık pek ilgi görmüyor. Kadıköy'de resim sergisi açtım, ama ziyaretçi gelmedi.

2002'de yazdığım "Mülkiyet" adlı piyes Devlet Tiyatrolarında, "Çark" adlı piyes ise İBB Şehir Tiyatroları repertuar arşivinde bekliyor. Defalarca genel sanat yönetmelerine sahnelenmesi için ricada bulundum. Ama sahnelenmedi.

Avrupa’nın bir gelişmişlik sırrı hikayesi Avrupa’nın bir gelişmişlik sırrı hikayesi

90'lı yıllarda yayınlanan beş romanım yerel radyolarda ve internette korsan olarak yayınlandığı için ikinci baskıları yapılmadı.

Bir yıldır titiz bir emekle yazdığım  "Adanmış Yürek" adlı romanım ise Kırmızı Kedi Yayınevinde dört aydır onay bekliyor. Kitabın yayınlanmasını umut ediyorum. Olumsuz yanıt verilirse başka yayınevlerine başvuracağım. 

1994 ve 2008 yılları arasında yazdığım dönemsel  ve toplumsal gerçekçi senaryoların filme çekilmesi için yönetmen ve yapımcılarla iletişim kurmaya çalışıyorum. Ancak yapımcılar dışarıdan proje kabul etmediklerini söylüyor.

Benim elimden gelen yazıp çizmek sadece. Resimlerimin satışı, piyes, senaryo ve roman çalışmalarımın kültür ve sanata değer veren kişilere duyurulması konusunda katkıda bulunmanızı önemle rica ediyorum.

Saygılarımla

Hurşit İlbeyi

Çengelköy​, İstanbul

05322081169

[email protected]

Editör: TE Bilisim