Bolulu bir öğretmenin Malatya Pötürge’de yürek burkan hikayesi! Bolulu bir öğretmenin Malatya Pötürge’de yürek burkan hikayesi!
Samsun’un İlkadım ilçesi Hançerli Mahallesi'ndeki Yalı Cami, kedi kurtarma operasyonuna sahne oldu. Cami avlusundaki ağaçlardan birinin tepesine çıkan yavru kedi, aşağı inemeyince saatlerce mahsur kaldı. Miyavlayarak sesini duyurmaya çalışan yavru kedi, ağaçların çalılarından görünmeyince kimse yerini tespit edemedi.

Gün içinde itfaiyeye cami cemaatinden 10’a yakın ihbar telefonu gelmesine rağmen, kurtarma ekipleri kedinin ağaçtan ineceğini düşününce yardıma gitmedi. Miyavlamaktan yorgun ve bitkin düşen kedi, akşam namazından sonra camiden çıkan cemaate sesini duyurmaya çalıştı. Telefona sarılarak itfaiyeyi arayan vatandaşların ısrarı üzerine Samsun İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri, camiye geldi. Işıkları olmadığı için gazetecilerin kamera ışığından yararlanan itfaiyeciler, kedinin yerini tespit etti.

        Aşağıda vatandaşların meraklı gözleri altında gerçekleşen kedi kurtarma operasyonunda itfaiye eri, kediyi önce bulunduğu ağaçtan boynuna ayarlı ip geçirerek kurtarmayı denedi. Bunda başarı olunamayınca asansör biraz daha yükseltilerek, itfaiyeci kediyi eliyle ağaçtan aldı. Aşağı indirildiğinde ne yapacağını bilemeyen yavru kedi, bu kez de açlığını ve susuzluğunu gidermek için kapı kapı dolaşıp yiyecek ve içecek aradı. Bunu gören vatandaşlardan birisi, kediyi kucağına alarak cami şadırvanından su içirmeye çalıştı.

        Kurtarma operasyonunun ardından itfaiye olay yerinden ayrılırken, yavru kedi de yiyecek bulabilmek için cami bahçesinden uzaklaştı.
Editör: TE Bilisim