Yine tarihimizin karanlık kısmında kalan fakat herkesin bilmesi gereken biri, Atilla Hülagü’den bahsedeceğiz sizlere. İsminden öte hayalleri için sonuna kadar savaşan ve bunları gerçekleştiren biri. “Ne mi yapmış peki?” diye sormayın; zaten okuyunca küçük dilinizi yutabilirsiniz. Hadi hemen ayrıntılara geçelim…

Bundan seneler seneler önce Leonardo Da Vinci su üzerinde yürümemizi sağlayacak bir ayakkabı tasarlar. Fakat bu tasarımı yapsa da icadı tamamlayamadan ölür ve tüm sevenlerini yasa boğar.

dvinci

Bu icattan haberi olan biri daha vardır. Atilla Hülagü adındaki Türk Deniz Subayı eşini de yanına alarak bu tasarımı gerçeğe dönüştürmeye koyulur.

suda-yuruyen-adam-3

Beylerbeyi Astsubay Okulu’nun önünde deniz ayakkabılarını deneyen Atilla Hülagü iki yıl sonunda bu ayakkabıyla su üzerinde yürüyebileceğine emin olur.

suda-yuruyen-adam-2

Sosyoloji dünyasının acı kaybı: Orhan Türkdoğan Hakk'a yürüdü Sosyoloji dünyasının acı kaybı: Orhan Türkdoğan Hakk'a yürüdü

Hülagü, yapım aşaması tam 2 yıl süren bu deniz ayakkabısını tamamladıktan sonra İstanbul Boğazı’nı yürüyerek geçmeye karar verir.

103888_2

1963 yılı yazında İstanbullu insanlar su üstünde yürüyerek karşı kıyıya doğru ilerleyen birini görürler. Balta Limanı’ndan başlayan bu yürüyüş Anadolu Hisarı’na doğru ilerler.

C28wPnzWIAA3hbz

Tam 56 dakika yürüdükten sonra karşı kıyıya varan Atilla Hülagü, İstanbul Boğazı’nı yürüyerek geçen ilk ve son kişi olur.

C28wnuTW8AIT83G

En büyük hayali ise Süveyş Kanalı’nı yürüyerek geçmek olan Atilla Hülagü’nün ömrü maalesef bu hayalini gerçekleştirmeye yetmemiştir.

Denizde-yürüyen-Atilla-Hülagü-660x330



(Kaynak: listelistcom - Doğa Duymaz)



Editör: TE Bilisim