Sosyoloji dünyasının acı kaybı: Orhan Türkdoğan Hakk'a yürüdü Sosyoloji dünyasının acı kaybı: Orhan Türkdoğan Hakk'a yürüdü
BEŞİKTAŞ AVRUPALI AMA BİZ ORTAD0ĞULUYUZ..

Bir Beşiktaş taraftarı olarak penaltılar sırasında ben de dahil hepimiz bildiğimiz tüm duaları ettik ama sonunda kazanan Olimpik Lyon oldu.

Öncelikle Avrupa kupalarında bu sene hepimizin gururu olan Beşiktaş takımını kutluyorum,dilerim bu maçta gördüğümüz eksiklikleri gidererek gelecek yıllarda daha da başarılı oluruz.

Bu konu bir çok akadaşımın dikkatini çekmiş ve benden önce yazmışlar....."Dün akşam beşiktaşın maçını seyrettim . Bu konuda yazacaktım Hasan Belli arkadaş benden çabuk davrandı , trübünlerden okunan ilahileri anlattı , bu ilahi ve duaların hiç bir işe yaramadıgını söyledi .

İslam toplumları yılardır ibadetler, dualarla, Allaha yalvarıp yakarmalarla kendi yapmaları gereken işleri Allaha yaptırmaya çalıştılar. Bu din ve Allah anlayışlarının boş, geçersiz oldugunu söylüyoruz, nedense bir türlü anlamak istemiyorlar.

Yıllardır arakana , myanmara , filistine , dogu türkistana dualar gönderirler ama nedense Allah onlara yardım edip ilgilenmez mazlumlar mahvolur . Ama akılları bir türlü başlarına gelmez yanlışları sorgulamazlar . Çünkü onların kafasına din diye bu ilkellik kazınmıştır .

Dün akşam maçta gördüklerimiz de aklı başında uygar insanı üzecek sahnelerdi . İnsanlar yalvarıp yakarıyor , ellerini göklere açmış aglayarak , titreyerek Allaha beşiktaş kazansın diye yalvarıyorlardı .

Türkiyenin kalkınması , kurtulması için bu ilkel din anlayışından kurtulması gerekir . Bunun alternatifi dine de , dindarlarada düşman olan eski laiklik anlayışıdır demiyoruz . Her konuda Allahla ugraşmayı , dualarla , ibadetlerle Allahtan beklemeyi bırakan bilimsel egitimdir diyoruz .

Erdogan ve arkadaşları şunu iyi bilmeliler, kendileri ne kadar alt yapıda bu ülkeye hizmet edecek çalışmalar yapsalar da , üst yapıda devrim yapıp insanları bilime yönlendirmezlerse , kendilerinden sonra kalıcı hiç bir şey kalmayacaktır . Çünkü toplumun bilimsel ve kültürel seviyesi düşüktür . Türkiyenin her şeyden önce kültür devrimi yapmaya ihtiyacı vardır.

(Alıntı)


Editör: TE Bilisim