stanbul’a kar alarmı İstanbul’luların uzun zamandır beklediği, bu kış gelmeyecek sorularına neden olan kar ne zaman yağacak sorusunun merakla beklenen yanıtı belli oldu. Meteoroloji’nin geçtiği son hava durumu raporuna göre, İstanbul’da 14 Ocak Pazar günü karla karışık yağmur beklenirken, 15 Ocak Pazartesi günü kar yağacak. İstanbul ile birlikte Marmara’nın büyük çoğunluğu, Karadeniz ve Doğu Anadolu’da da kar etkili olacak. İstanbul, Ankara ve İzmir başta olmak üzere bazı illerin son hava durumu raporu haberimizde.

Bir Bulgaristan Türkünün hikayesi! Bir Bulgaristan Türkünün hikayesi!

İstanbul’da uzun zamandır süren bahar havası, bugün yerini sisli ve soğuk bir havaya bıraktı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün son hava durumu tahminlerine göre, 15 Ocak’ta İstanbul’da kar yağma ihtimalinin olduğu belirtildi. Kar yağışı Marmara, Karadeniz ve Doğu Anadolu’da da etkili olacak. İç Anadolu Bölgesi’nin yüksek kesimlerinde de kar yağışı bekleniyor.

Meteoroloji uyarıyor: Pazartesi’ye dikkat

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün yayınladığı haftalık tahmine göre, önümüzdeki günlerde hava sıcaklığı hızla düşüyor ve kar geliyor. Perşembe günü yurda giriş yapacak olan yağışlı hava önce yurdu yağmur olarak etkileyecek, pazar karla karışık yağmura dönüşecek olan yağışlar, pazartesi günü kara dönüşecek ve yurdun büyük çoğunluğu beyaz örtü altında kalacak.

İstanbul’da Kar Ne zaman?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün son tahminlerinde İstanbul’da karın yağacağı tarih 14 Ocak Pazar günü karla karışık yağmur, 15 Ocak Pazartesi günü ise kar bekleniyor. Kar yağışı Marmara, Karadeniz ve Doğu Anadolu’da etkili olacak. İç Anadolu Bölgesi’nin yüksek kesimlerinde de kar yağışı bekleniyor. Geçen yıl bu tarihlerde İstanbul’da yoğun kar yağışı görülmüştü. Ulaşımda aksaklıklar yaşanırken kar yağışı ve soğuklar hayatı olumsuz etkilemişti.

(Kaynak: Unimetre)





Editör: TE Bilisim