Bolulu bir öğretmenin Malatya Pötürge’de yürek burkan hikayesi! Bolulu bir öğretmenin Malatya Pötürge’de yürek burkan hikayesi!
 İnsanların alkol alıp almadıklarını belirleyen dünyanın ilk parmak dokunmalı sistemi ilk olarak belediyeler, hastaneler ve diğer sağlık hizmetleri ile ulaşım ve eğlence sektörü çalışanları üzerinde denenecek.

AlcoSense TruTouch adı verilen alet infrared ışığı benzeri bir ışınla ciltteki alkol oranını ölçüyor.Kullanıcılar parmaklarını optik dokunma tuşuna koyuyor ve 10 saniye içinde göstergede sonuç okunabiliyor. Bu da 300 çalışanın bir saat içersinde kontrolden geçirilebileceği anlamına geliyor.Ancak sendikalar alkol kontrolünün sert bir önlem olduğunu savunurken, bir iş avukatı çalışanların bu testi reddetme hakkı olduğunu söyledi.

Aleti imal eden AlcoDigital şirketi ulaşımdan ağır sanayiye, büro çalılşanlarından bankacılara kadar herkesin bu aletle teste tabi tutulabileceğini söylüyor. Şirketin müdürü Suzannah Robin, “Alet, futbol kulüplerinde, sinemalarda ve kapılarda güvenliği sağlama hizmeti sunan kurumlarca da kullanılabilir” dedi.

Editör: TE Bilisim