Avrupa’nın bir gelişmişlik sırrı hikayesi Avrupa’nın bir gelişmişlik sırrı hikayesi
 Sosyal Belediyecilik anlayışını masa kurmak olarak görenlere Turgutlu Belediyesi’nin sosyal belediyecilik çalışmalarını takip etmeye devam ediyor. Sosyal Belediyecilik çalışmalarıyla Ankara’da düzenlenen organizasyonla yılın belediye başkanı seçilen Turgay Şirin gönülleri fethetmeye devam ediyor.

Sosyal belediyecilik çalışmaları ile adından Türkiye genelinde söz ettiren Manisa’nın Turgutlu Belediyesi 2016 yılında gerçekleştirdiği çalışmalar ile gönülleri fethetti. Dosteli, Turbem, Aşevi, Hoşgeldin Bebek ve çalışmaları yurtdışına kadar uzanan Engelsiz yaşam projesi Turgutlu Belediye başkanı Turgay Şirin’in sosyal belediyecilikteki en önemli çalışmaları arasında yerini aldı.


Birçok büyükşehir belediyesinin bir yılda 150 engelliye ulaşabildiği ve onların ihtiyaçlarını çözüm olabildiği ülkemizde Turgutlu Belediyesi ise yaklaşık 140 engelli vatandaşının yüzünü güldürmeyi başardı. Çalışmalarında sadece Turgutlu ile yetinmeyen Turgutlu Belediye başkanı Turgay Şirin ayrıca çevre ilçelerdeki engelli vatandaşlarada yardımcı olabilmek için oradaki dernekler ve belediye başkanları ile de irtibatta geçti.


Engelli vatandaşlar ve Aileleri Turgutlu Belediye başkanı Turgay Şirin’e desteklerinden ve kendilerine gösterdiği özel ilgiden dolayı teşekkürlerini iletti.


Turgutlu Belediyesi Sosyal İşler Hizmet Müdürlüğü bünyesinde gerçekleştirilen çalışmalar ile ihtiyaç sahiplerinin sürekli yanında olduklarını belirten Turgutlu Belediye başkanı Turgay Şirin “göreve geldiğimiz günden itibaren yaptığımız projeler ile özel vatandaşlarımızın yanında olmak istedik. Belediyecilik sadece bina, yol yapmak değildir. Belediyecilik ihtiyacı olana elini uzatabilmek, yanlarında durabilmektir. Turgutlu Belediyesi olarak biz bir yandan ilçemizde rutin çalışmalarımızı yaparken, diğer yandan ise vatandaşlarımıza yönelik projeler geliştirmeye devam etmekte ve onları hayata geçirmekteyiz. Turgutlu Belediyesi olarak Almanya’da ki vatandaşlarımız ile irtibata geçerek oradan bir tır engelli yardım malzemesini ilçemize getirdik. Bunları ihtiyacı olan engelli vatandaşlarımıza önceliklerine göre dağıttık. Ayrıca ilçemizde bulunan engelli derneklerimiz ile organizasyonlar düzenledik. Engellilerimizle sürekli bir araya geldik ve onları ülkemizin çeşitli yerlerine gezmeye gönderdik” dedi.


Editör: TE Bilisim