Namaz dinin diregidir...

Iman ve itikat ise dinin kubbesidir...

Namaz; insanin Yaradanina encok yaklastigi,bire bir sohbet ettigi andir. Allah,i bir saniyede olsun unutmamak icin kilinan namazlar ayni zamanda Allah'i hatirlamadir.

Bir Bulgaristan Türkünün hikayesi! Bir Bulgaristan Türkünün hikayesi!

Allah'i hatirlamak ise ilk õnce iman ve itikatten gecmektedir.Iman ve itikatten yoksun bir insan õmrū boyunca namazda kilsa ona asla bir yarari dokunmayacaktir.
Gūnūmūz mūslūmanlari namaz,oruc,hac gibi ibadetleri farz sayip,imanin asil iskeletini olusturan itikat,adalet,riya,sirk,yalan,fitne,fesat,haset,kul hakki gibi esas uyulmasi ve yasanmasi gereken ilahi emirleri ikinci plana attigi sūrece būtūn mūslūmanlarin basi dertlerden ve belalardan kurtulmayacaktir...

Allah'in huzurunda kiyama duran bir insan,gūnde besvakit Allah'a sõz veren bir mūslūman cevresinde yasanan haksizliklara,adaletsizliklere,hirsizliklara,riyakarliklara,hasili Allah'in emir ve yasaklarina kayitsiz kalamaz...

Gūcūnūn ve kudretinin miktarinca būtūn haksizliklara karsi eliyle,diliyle,yetmedi kalbinde buguz tutarak da Peygamberimizin Hadis-i geregince hareket etmelidir.

Islamiyet topyekūn kõlelige karsi olmasindaki asil gercek,Kur'anin ilk Ayeti Kerimesi olan OKU emrine riayet etmek,dolayisiyla dini ve beseri būtūn bilgileri õgrenerek akil ve vicdaniyla hareket eden insan olmaktir.

Yarin Mahserde kurulacak olan Ilahi Mahkemeyi õlmeden vicdaninda kurarak kendisini hesaba cekmesidir.

Bõylelikle kilinan namazlar ancak dinin diregj olur,aksi takdirde meyva vermeyen agaclar gibi birgūn yanmaya yada cūrūmeye mahkum olunur. Allah cūmlemizi gercek manada kendisine inanip,yolundan ayrilmadan hayirli,uzun bir õmūr yasamayi nasip eylesin...(amin)

Õ.Aydin

Editör: TE Bilisim