Bolulu bir öğretmenin Malatya Pötürge’de yürek burkan hikayesi! Bolulu bir öğretmenin Malatya Pötürge’de yürek burkan hikayesi!
 Özellikle Google veya youtube'a "selfie çekerken elektrik çarptı" şeklinde arama yaptığınızda bir çok vaka ile karşılaşıyorsunuz. Vakaların neredeyse tümünde yüksek akımla çalışan özellikle tren gibi nesnelerin yanında selfie çekmek isterken kül olan insan hikâyeleri var.

Sosyal medyada dolaşan bir yazı bununla ilgili... selfie flaşından çıkan ışık fotonlarının akımı taşıdığına ilişkin. 

Doğru olmayabilir.. onu bilim adamları açıklayacaktır. Ancak kesin olarak açıklanıncaya kadar dikkat etmekte fayda var.

İşte sosyal medyada dolaşan o yazı...

***

"Elektrik vücudumuza bir dijital kameranın flaşından girebilirmi?
Evet bu %100 gerçekleşebilir.
Bu, 21 yaşında mühendislik okuyan bir çocuğun başına gelmiş gerçek bir olaydır.
Çocuk Keshwani hastahanesinde öldü. Hastaneye yanık durumda kabul edildi. (Burdaki yanık tamamen yanmak değil de yanarak yaralanmak anlamında)
Sebep: çocuk Amrawati'ye bir çalışma turunda gitti. Geri dönerken, arkadaşlarıyla beraber bir tren istasyonunda tren bekliyorlardı. Çoğu cep telefonlarının dijital kameralarıyla grup fotoğrafları çekiyordu.
Bu çocuk da ordaydı ve grup fotoğrafı çekmeye çalışıyordu. Durduğu yerden tüm grubu kameraya alamadı. Bu yüzden biraz geriye çekildi.
Durduğu yerin üstünde içinden 40,000 volt elektrik geçen bir elektrik kablosu vardı. Dijital kameranın butonuna bastığı anda 40,000 voltluk elektrik flaşdan içeri girdi, ordan parmaklara ve tüm vücuda.
Bütün bunlar birkaç saniyede oldu. Vücudunun %50’si yanmıştı. O durumda Keshwani hastanesine, ordanda ambulansın içinde Mumbai hastanesine götürüldü. 1,5 gün boyunca bilinçsiz kaldı. Vücudunun %50’si yandığından doktorlar onun için çok umutlu değildi. Bir süre sonra da öldü. Bu hepimiz cep telefonu kullandığımızdan herhangi birimizin başına gelebilir. Peki bundan öğrendik mi ve artık daha sorumlu muyuz?
#petrol pompalarında cep telefonu kullanmaktan kaçın.
#araba sürerken cep telefonu kullanmaktan kaçın.
#cep telefonun şarj olurken aramaları açma.
#ilk olarak şarj jakını çıkar ondan sonra aramayı cevapla.
#cep telefonu şarjdayken yatağın veya tahta mobilyaların üstüne koyma.
#lütfen tren istasyonlarında veya yüksek voltaj elektrik kablosu olan herhangi bir yerde cep telefonu/dijital kamera kullanma.
Bu senin güvenliğin için.
Bunu okuduktan sonra lütfen paylaş. Çünkü böylece bazı canlar kurtarılabilir.
Herkes için çok önemli bir mesaj.

(Not: Haberde kullanılan fotoğraf, İskenderun'da trenin yanında selfie çekerken elektrik akımına kapılan Suriyeliler haberine ilişkindir).



Editör: TE Bilisim