“Sabri Şenel: Trabzon’dan Gelen Dost Ziyareti, Geleneksel Değerlere Saygının İfadesi” “Sabri Şenel: Trabzon’dan Gelen Dost Ziyareti, Geleneksel Değerlere Saygının İfadesi”
 SİYONİST YAHUDİ.İLE İLGİLİ HADİSİ ŞERİFİN METNİ.
Merhum, Arif Etik Bey, “Hulasat’ül-Beyan” isimli tefsirin yazarı Mehmet Vehbi’den  dinlediği bir olayı  anlatır.
Türkiye’ye ilk defa gelen  İsrail büyük elçisi,  bir hoca ile görüşmek istediğini  Türk Dışişlerine bildirir. Yetkililerde  Mehmet Vehbi yi önerirler. Çünkü Mehmet Vehbi hem tefsir yazarı, hemde siyaset yapmış Bakanlık  yapmış bir adam.
Büyük elçi ile Mehmet Vehbi  bir araya geldiklerinde büyük elçi:
 “Peygamberiniz: “Bir gün gelecek  yeryüzünde bir tek Yahudi kalmayacak. Bir taşın arkasına  saklansa taş dile gelip haber verecek” diyordu. Bak biz yok olmadık. Filistin’de devlet kurduk” der.
Mehmet Vehbi’de: “Ben Buhari’yi terceme ederken, o hadisin tercemesine gelince  çok düşündüm. “Ya Rabbi, senin peygamberin ne söylemişse  doğrudur. Ama  bu iş çok zor  olacak. Yahudiler bütün dünyaya dağılmış durumda. Biz bunları nasıl bulacağız derken  bir gün Filistin’de devlet kurulduğunu, dünyanın her tarafına dağılan Yahudilerin Filistin’e göç ettiğini öğrenince seviniverdim.” der.
Büyük elçi: Niçin sevindiniz?
Mehmet Vehbi: “İşimizi kolaylaştırıyorsunuz. Bizim bütün dünyayı dolaşmamıza gerek kalmayacak. Hepiniz  bir araya geleceksiniz biz de sizi  topluca Milletlerin  başına bela olmaktan kurtaracağız” der.
Hadisin metni:
‎عَنْ أَبِى هُرَيْرَةَ - رضى الله عنه - عَنْ رَسُولِ اللَّهِ - صلى الله عليه وسلم - قَالَ « لاَ تَقُومُ السَّاعَةُ حَتَّى تُقَاتِلُوا الْيَهُودَ حَتَّى يَقُولَ الْحَجَرُ وَرَاءَهُ الْيَهُودِىُّ يَا مُسْلِمُ ، هَذَا يَهُودِىٌّ وَرَائِى فَاقْتُلْهُ
(Buhari, Sahih, K. Cihad, babü kıtal’il Yehud, bab no 94)

Hikaye işte..! 
100 Müslüman 1 yahudi etmiyor.. Ufuk'ta hiç bir ışık da görünmüyor.. Çünkü ortada İslam ümmeti diye bir ümmet yok.. 14 milyon Yahudi, 1 milyar 400 milyon Müslüman (olduğunu söyleyenler).. 
Tam 100 e 1..! Ne yüz karası bir sürüm.. 
Hiçbir mazeret başarının yerini tutamayacağına göre..!



قال الله تعالي : لا تقنطوا من رحمة الله...Allahtan ümidinizi kesmeyiniz...

Müslümanlar samimi müslüman olursa Allahın rahmeti sağanaklar gibi yağar.





Editör: TE Bilisim