Bolulu bir öğretmenin Malatya Pötürge’de yürek burkan hikayesi! Bolulu bir öğretmenin Malatya Pötürge’de yürek burkan hikayesi!
 Türk Kızılayı İstanbul Şubesi'nin hayırsever destekçisi Suriye'ye 42 ton nar bağışladı.

Türk Kızılayı İstanbul Şubesi'nin çalışmalarında gönüllü olarak yer alan İzmirli Şimşek ailesi, insani yardımlar kapsamında Suriye'ye ulaştırılmak üzere, bahçelerinde yetişen 42 ton narı bağışladı.

Şimşek ailesi, Suriye'deki durumu yakından görüp kayıtsız kalamadıkları için kendi imkanları dahilinde bu yardımı yaptıklarını belirtti.


İzmir Aliağa'daki nar bahçelerinden toplanan 120 bin TL değerindeki narlar, bir başka hayırsever işadamının tırlarıyla Suriye'ye ulaştırılmak üzere yola çıkarıldı. 2 tır dolusu narın Cilvegözü sınır kapısından geçirilerek Suriye içlerinde dağıtılması hedefleniyor.

Aile üyeleri bağışla ilgili şunları söyledi: “Kızılay'ın yaptığı çalışmalar kapsamında Suriye'deki durumun vahametini yakından gördük. İnsanlar orada yiyecek yemek bulamazken, bahçemizde yetişen meyveleri paylaşmamız gerektiğini düşündük. Nar bereketin simgesi derler. Biz de bu bereketi paylaşmak istedik. Savaşların bitmesi, özellikle Ortadoğu'da yaşanan kötü günlerin son bulması için dua ediyoruz.”




Editör: TE Bilisim