“Su felsefesi” Su gibi aziz ol! “Su felsefesi” Su gibi aziz ol!
 1. Balkona 50 kişinin çıkması sonucu meydana gelen toplu ölüm.
(İstanbul-Dudullu'da bir köy nişanı töreninde)

2. TEM'de seyreden araçtaki 5 kişinin radyoda oynak şarkı çalınca aracı sağa çekerek otoyolda göbek atmaya başlaması ve üçünün de ayrı ayrı araçların çarpması sonucu ölümü. (Adapazarı-Hendek)

3. Elektrik direğine yaslanıp ayakkabısındaki taşı çıkarmak için ayağını silkeleyen kişiyi elektrik çarptığını sanan bir başkasının akımdan kurtarmak amacıyla kafasına kürekle vurup öldürmesi. (Rize-Tunca Köyü)

4. Midesine sinek kaçan bir kişinin sineği öldürmek için odaya sıkar gibi ağzına Sheltox isimli böcek ilacını sıkması ve sinekten beter ölümü.
(İstanbul - Sultanbeyli)

5. Mühendisin kontrol için geminin buhar kazanına girdiği sırada bundan habersiz bir gemi personelinin kapağı kapatması ve geminin sefere çıkmasıyla mühendisin ölümü. (Kocaeli)

6. Aynı iş yerinde biri gündüz biri de gece vardiyasında çalışan baba-oğulun motosikletle eve giderken sert bir virajda karşılaşıp birbirlerine selam vermek isterken çarpışarak ölmeleri. (Konya)

7. Nüfus sayımı nedeniyle kendisinden başka kimsenin bulunmadığı yolda(üstelik de otoban) sayım görevlisinin bariyerlere çarparak ölümü (Tem Otoyolu-Gebze)

8. Karabük Demir-Çelik Fabrikası'nda 600 tonluk pres makinesının arasından emekleyerek geçen işçinin 2450 santigratlık fırından sigarasını yakmaya çalışırken can vermesi. (Karabük)

9.Traş olurken berberin rahatlatır diye boynu aniden sağa sola çevirme hareketi sonucu küt diye boynu kırılan müşterinin koltukta can vermesi. (Erzurum)

10. Bir vatandaşın yatağındaki tahta kurusunu öldürmek için yaptığı ilaçlamadan sonra uykuya dalınca tahta kurularıyla birlikte zehirlenmesi. (Bodrum-Yalıkavak) 

Kaynak:Prof.Dr.Ömer ÖZKAN-Gaziantep Hasan Kalyoncu Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı

Editör: TE Bilisim