Bariyerlere saplandı! İstanbul güne 'kilit trafik' ile uyandı Bariyerlere saplandı! İstanbul güne 'kilit trafik' ile uyandı
MHP Sakarya milletvekili adayı avukat Ali Rıza Acartürk, yaşanabilir kentler arasında Sakarya’nın 56’ıncı sırada yer aldığını belirterek, 13 yıldır iktidarda olan AKP’lilerin utanması gerektiğini söyledi.

Acartürk, yaptığı açıklamada, Sakarya'nın sınır komşusu olduğu 26’ıncı sıradaki Kocaeli, 43’üncü sıradaki Düzce, 7’inci sıradaki Bolu, 38’inci sıradaki Bursa, 53’üncü sıradaki Bilecik’in bile gerisinde kaldığını belirtti. AKP’nin 13 yıllık iktidarı döneminde Sakarya’ya reva gördüğü muamelenin özetinin, bu tabloda saklı olduğunu ifade eden Acartürk, "AKP milletvekillerinin geçmiş senelerde basına verdiği ‘Türkçenin zor konuşulduğu illerden bile gerideyiz’ şeklindeki demeçlerle dalga geçtikleri tablo, dalga geçilecek değil, utanılacak bir durumdur.” dedi.

Bu tablonun altında, Sakarya’nın sahipsizliği, beceriksiz, pasif siyasetçilerin, bu dönem iktidar partisinden Ankara’ya gitmiş olmasının yattığını savunan Acartürk, ekonomide 52, eğitimde 55, sağlıkta 59’uncu sırada olmayı Sakaryalıların hak etmediğini vurguladı. Acartürk, şunları kaydetti: “Sakarya, Tunceli, Bayburt gibi illerin çok gerisinde yer alıyorsa, siyasetçilerin yüzlerinin kızarması gerekmiyor mu? Fakat 13 yıllık süre içerisinde AKP Sakarya milletvekillerinin dikkatleri çok farklı yerlerdeydi. Terörist başı, bebek katili Apo ile empati yapan, terör olaylarında askerlerimizi sorgulayan bir milletvekilimiz, bunun mükafatı olarak AKP Genel Başkan Yardımcılığı (Ayhan Sefer Üstün) görevine taltif edilirken, Sakarya 56’ıncı sırada kaldı.”

“AKP MİLETVEKİLLERİ BİRBİRİNİN KUYUSUNU KAZARKEN SAKARYA 56. SIRADA KALDI“

AK Parti milletvekillerinin dosyalar hazırlayarak, birbirlerinin ayaklarını kaydırmaya çalıştıklarını ileri süren Acartürk, Sakarya’nın da ayağını kaydırılarak 56’ıncı sırada kaldığını ifade etti. Acartürk, “AKP’liler ekonomik ve rant peşinde koşarlarken, Sakarya 56’ıncı sırada kaldı. Parti Genel Başkanları her konuda kandırıldığında arkasında saf tutmak için birbirleri yarışırlarken, Sakarya 56’ıncı sırada kala kaldı. Nedense Sakarya’nın meselelerini çözmeye bir türlü sıra gelmedi.” şeklinde konuştu.

“SAKARYA’DA HUZUR BULUYORUM DİYEREK SAKARYALILARI UYUTTULAR”

‘Sakarya’ya geldiğimde huzur buluyorum’ ninnileriyle senelerdir Sakarya’nın uyutulduğunu savunan Acartürk, açıklamasını şöyle tamamladı: “Bu utanca 1 Kasım seçiminde son verecektir. Sakarya uyanacak, kendisine layık görülen muameleye en ağır cezayı, sandıkta verecektir. 1 Kasım Sakarya’nın talihinin döndüğü tarih olacaktır. MHP iktidarı döneminde, Sakarya hak ettiği hizmeti almaya başlayacak, en kısa sürede arayı kapatarak, ülkemizin ‘Öncü Şehirlerinden’ biri olacaktır.”

Editör: TE Bilisim