Yeni siyasi aktörlere veya muhataplarına duyurulur! Yeni siyasi aktörlere veya muhataplarına duyurulur!

Agah Oktay Güner, Yaşar Okuyan Beyler Gümüşhane'ye gelmişlerdi, Kõr valinin zamanları! Vali demeye bin şahit lazım.Bizler okula gidemiyoruz, okuma hakkımız o zamanın şartlarında gaspedildiği için kamu oyu çalışmalarının bir parçası olarak mitink düzenlemiştik.

Ben o zaman il Ocak bşk yardımcısıyım. İmam Hatibin õnü pazar yeri denilen alanda mitink yapıyoruz! Agah Bey konuşuyor, vali beyin militan tutumuna vilayet binasına da bakıp o gür sesi ile ver yansın ediyor!

Bu vali beni iki defa nezarete aldırmıştı, hakaretler etmişti, birinde makamında hakaretler ederken kardeşim Hamza Çelikle beraberdik! Mitinkte Yaşar Okuyanla yanyanayım, Yaşar Bey bana başkan orda bir sorun var oraya bak dedi. Îmam Hatibin alana bakan duvarına bez bir afiş asmıştık , konuşma bitince inidirecektik. Oraya gittim, Îmam Hatip'in Müdürü ordaki arkadaşlara bunu hemen alın burdan deyip ağzına geleni sõylüyor , hakaretler yağdırıyordu! Îş gittikce sertleşiyor , adamın bize kindarlığını zaten biliyoruz!

Ben o anki durumu uygun bir dille Müdür efendiye izah ettim, az sonra afişi alacağımızı izah etmeme rağmen adam bas bas bağırıyor! Adamın , derdi belli olay çıkartıp bir noktada da yukarıdan Vilayet binasından bakan kõr valiye şirinlik yapmaktı. Gençler bana bakıyor gõz kırpsam adamı yere yıkacaklar! Darlandım , adama yanaştım alçak sesle bana bak , senin ne yapmak istediğini anladık , mitingi sabote etmeye çalışıyorsun , bizleride Müslüman olarak gõrmeyip sevmediğini de biliyoruz! Sen kaşındın şu an burdan defolup gitmezsen seni bu şehirde yaşatmayız dedim! Adam sessizce durumu anladı ve gitti.

Konuşmaların yapıldığı platforma Agah Beyin ve Yaşar Okuyan'ın yanına gittim. Yaşar Bey , nedir bşk, dedi. Îmam Hatibin Müd afişi kaldırın diyor, dedim." Siz ne dediniz de gitti " dedi. Nazik bir şey dedim , Yaşar Bey güldü... Mitink bitince Kelkite doğru gitmeye devam ettik.

Yaşar Okuyanla yıllar sonra CHP - MHP ortak Cumhurbaşkanlığı seçiminde Îzmit'te karşılaşıp tokalaştık , ayaküstü biraz konuştuk...

Değişik partilerde gõrevler yapsa da Türk Milliyetçiliği ile haşır neşirdi vesselam!

Ruhu şad mekanları cennet olsun inş.

Cevat NAS

Editör: Kerim Öztürk