Erzurum Horosan'da halk otobüsü şarampole uçtu! Ölü ve yaralılar var Erzurum Horosan'da halk otobüsü şarampole uçtu! Ölü ve yaralılar var
Mersin'in Silifke ilçesinde hayırsever Şerife Al tarafından belediyeye bağışlanan tarihi konakta restorasyon çalışması başlatıldı.

Silifke'de 150 yıllık konak kültür hizmetine sunuluyor. 125 bin lira maliyetle restorasyonuna başlanan konağın tadilatının 120 gün süreceği ve tarihi dokuya zarar verilmeden tamamlanacağı belirtildi. Adana Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’nun izni ve Silifke Belediyesi'nin öz kaynakları ile başlayan restorasyon çalışmasını müteahhit firma yürütüyor. Pazarkaşı Mahallesi 12 pafta, 164 ada ve 5 parsel üzerinde bulunan tarihi konakta başlayan restorasyon çalışmalarını yerinde inceleyen, müteahhit firma yetkilileri ve Belediye Plan ve Proje Müdürü Mimar İsa Yüksel’den bilgiler alan Silifke Belediye Başkanı Bayram Ali Öngel, tarihi bir binayı daha ayağa kaldırmanın ve Silifke’ye kazandırmanın sevincini yaşadıklarını açıkladı.

Yürütülen restorasyon projesi hakkında bir açıklama yapan Belediye Başkanı Öngel yaptığı açıklamada, “Geçtiğimiz yıl hayırsever vatandaşımız Şerife Al hanım bu tarihi konağı belediyemize bağışladı. Şehrimizin tam merkezi konumunda bulunan bu tarihi konağı biz de tekrar ayağa kaldırarak restore etmeyi planladık. Plan ve proje müdürlüğümüzün hazırladığı tadilat projesi, Adana Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’nun izinleri ve belediyemizin öz kaynakları ile projemizi başlattık. Şu an müteahhit firma çalışmalarını yürütmektedir. Binayı tekrar restore edilerek topluma kazandırılması ile ilgili projemizi kısa sürede hayata geçireceğiz. Belediye olarak ilçemizde bulunan tarihi evlerin restore edilerek hizmetine açılmasından yanayız. Bu konaklar ilçemizin tarihi ve kültürünü yansıtmaktadır. Bu nedenle yıkılıp yok olmasını istemiyoruz. Vatandaşımız kendisi restore ettiremiyor veya bakımını yapamıyorsa bu binaları belediyemize bağışlasınlar biz restore edelim.” dedi.

Editör: TE Bilisim