Erzurum Horosan'da halk otobüsü şarampole uçtu! Ölü ve yaralılar var Erzurum Horosan'da halk otobüsü şarampole uçtu! Ölü ve yaralılar var
Bu yıl 16.'sı düzenlenen Aziziye Köyü Kültür Sanat ve Yayla Şenliği gerçekleştirildi.

Şenliğe Burdur Valisi Şerif Yılmaz, AK Parti Burdur milletvekilleri Bayram Özçelik, Reşat Petek, Garnizon Komutanı P. Albay Metin Karagöz, Cumhuriyet Başsavcısı Sadi Doğan, protokol üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Aziziye Köyü sınırları içerisinde bulunan Elma Çukuru Yaylası'ndaki şenliğin okunan dualar ile açılışı gerçekleşti. Burdur Yörük İl Beyi İşadamı Mehmet Cadıl tarafından Vali Şerif Yılmaz'a Yörük kültürüne ait kefiye hediye edildi. Kefiyeyi kullanıldığı şekilde başına bağlayan Vali Yılmaz, burada bir konuşma yaptı. Kütahya Domaniç Yaylası'ndan Burdur Aziziye Yayla Şenliği'ne geldiğini ifade ederek sözlerine başlayan Vali Yılmaz, Osmanlı'nın ilk kuruluşu ve daha öncesi beylikler döneminden itibaren Türklerin yurdu ve bölgesi olmuş bu yaylalarımızdan bu gün bu şenliğin dünyaya duyurulduğunu belirtti.

Vali Yılmaz, "Özellikle Orta Asya'dan çıkıp Anadolu'nun değişik yerlerine yerleşen farklı boylardan ve farklı yerlerde oluşan ama daha sonra devlet olarak Osmanlı'dan itibaren, Türkiye Cumhuriyeti devletinin himayesinde bu gün o kadim kültürün geçmiş birikimini burada hep beraber görüyor ve yaşıyoruz. Ne mutlu ki bizlere bu birlik beraberlik içerisinde daha nice yıllara hep beraber kavuşuruz." diye konuştu.

Yörük Kültürü hakkında bir kaç şey söylemek istediğini anlatan Vali Yılmaz konuşmasına şöyle devam etti: "Kıl çadırda doğup oğlak çobanlığı yapıp ve bu gün Türkiye Cumhuriyeti devletimizin bayrağını taşıma şerefine nail olan birisi olarak, burada vatandaşlarla beraber olmaktan gerçekten gurur duyuyorum. Bu Türkiye Cumhuriyeti devletinin ve demokrasimizin bugün geldiği noktayı gösteren en güzel örneklerden birisidir. Biz bu ülkeye hizmet için gece gündüz demeden çalışmanın azim ve gayreti içerisindeyiz. Dün Kütahya’daydık. Kütahya, Osmanlı Dönemi'nde beylik merkezlerimizden birisiydi ve o dönemde yayla olarak kullanılan bölgeydi. Biz yine bu gün farklı bir bölgemiz olan Burdur'dayız. Türkiye'nin neresine giderseniz gidin. Size farklı kültür var denilse de bugün doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine kadar bütün kültürlerin ve bütün yaşayan insanlarımızın aynı kültürden geldiğini gösteren çok güzel emareler var. Bugün düğünlerimizde keşkek ikram ederiz.

Burdur 12. görev yaptığım ildir. Görev yaptığım 12 ilde de keşkeği gördüm. Bugün farklı köklerden gelip, farklı milletlerden gelip bir arada tuttunuz diyenlere cevap olsun diye söylüyorum. Biz bu ülkeye kültürümüzle, farklılıklarımızla beraber bir arada yıllarca yaşadık, yine yaşamaya devam edeceğiz. İşte bizim mayamız buralarda atıldı. Bu maya, bir arada tuttuğumuz sürece, bu kültürü yaşattığımız sürece Türkiye Cumhuriyeti devleti ve gönül coğrafyamızda insanların bize karşı olan muhabbeti ve sevgisi devam edecektir. Önemli olan bizim birliğimizi beraberliğimizi ve kardeşliğimizi ilelebet sürdürmek için bir araya gelmemizdir. İşte bunun için bu gün hepimiz bir aradayız."

Ülkenin içinde bulunduğu sıkıntının yaklaşık 30 yıldan beri devam ettiğini dile getiren Vali Yılmaz, özellikle son günlerde terör belasının üstesinden gelindiğini söyledi. Vali Yılmaz, şunları kaydetti: "Her ne kadar haince pusular yapsalar da karşımıza çıkamayacak hale geldiler. İnşallah bunu da kısa süre içerisinde tamamen ortadan kaldırmak suretiyle de ülkemizin birliğini ve dirliğini sağlamanın huzurunu ve onurunu hep beraber yaşayacağız. Önemli olan burada bizlerin tek yumruk olması, kendi kişisel, kendi çıkarımızı ön plana çıkarmadan bu ülkenin birliğine, beraberliğine hep beraber sahip çıkmamız gerekiyor."

Konuşmaların ardından mahalli sanatçıların verdiği konserlerle devam eden şenlikte vatandaşlar gün sonuna kadar yöreye ait oynadıkları oyun havaları ile eğlendi.Cihan

Editör: TE Bilisim