MARAŞ'IN BAĞLARI ÖKSÜZ KALDI! MARAŞ'IN BAĞLARI ÖKSÜZ KALDI!
Maliye Bakanlığı, orman vasfını yitirmiş 2-B arazilerin alıcılar için yüksek olan rayiç bedelini yüzde 70’den yüzde 50’ye indirdi.

        Gaziantep Defterdarı Kenan Bilgehan, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, 13 Şubat 2013 tarihinde satışa başlanan 2-B arazilerinin rayiç bedellerinin yüksek olduğunu göz önünde bulunduran Maliye Bakanlığı’nın 6444 Sayılı Yasa ile yeni düzenlemelere gittiğini belirtti.

        Bilgehan, şöyle devam etti: "Tarımsal amaçlı olarak kullanılan ve üzerinde mandıra, sera, ağıl, kümes gibi sürekli ikamet amacıyla kullanılan konut hariç, yapı bulunmayan yerler için satış bedeli rayiç bedelin yüzde 50’si üzerinden hesaplanacak. Bu şekilde satılan taşınmazların sonradan farklı amaçla kullanılması halinde taşınmazın satış tarihi itibariyle rayiç bedelinin yüzde 70 üzerinden hesaplanacak bedel esas alınarak aradaki fark, kanuni faiziyle birlikte kayıt malikinden tahsil edilecek."

        Bundan sonra başvuru parası alınmayacağını bildiren Bilgehan, taksit miktarlarının da değiştirilerek 5 yılda 10 eşit taksit ve 6 yılda 12 eşit taksit imkanı getirildiğini ifade etti. Satış bedelinin tamamının peşin ödenmesi halinde yüzde 20, en az yarısının ödenmesi halinde yüzde 10 oranında indirim uygulanacağını belirten Bilgehan, gerekli bedellerin idarece yapılan tebligat tarihinden itibaren en geç 3 ay içinde ödeneceğini kaydetti.

Editör: TE Bilisim