Bariyerlere saplandı! İstanbul güne 'kilit trafik' ile uyandı Bariyerlere saplandı! İstanbul güne 'kilit trafik' ile uyandı
Sağlık Sen Çarşamba İlçe Temsilciliği, 2015 yılının, sağlık çalışanları için yıpranma payının hayata geçtiği, ek ödemelerin emekliliğe yansıtılmasının mücadele yılı olacağını duyurdu.

Samsun’un Çarşamba İlçesi Diş Hastanesi önünde toplanan Sağlık Sen İlçe Temsilciliği üyeleri basın açıklaması yaptı. Açıklamayı Sağlık Sen İlçe Temsilcisi Muhsin Yanık okudu. "Geçmişte yetkili sendika olanların hayal bile edemediklerini kazanıma dönüştüren Sağlık-Sen, sağlık çalışanlarına yıpranma payı verilmesi, ek ödemelerin emekliliğe yansıtılması, lisans tamamlama ve kreş konusunda kararlı bir duruş ortaya koymuş, mücadelesini sürdürmüştür” diyerek sözlerine başlayan Yanık, ”Toplu görüşme, toplu sözleşme, kurum idari kurul toplantıları dahil her platformda sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının taleplerini dile getiren Sağlık-Sen, geçen yıl 13 Mayıs’ta Büyük Türkiye Buluşması düzenlemiş, yıpranma payı, lisans tamamlama, ek ödemelerin emekliliğe yansıtılması ve kreş konularındaki taleplerini dile getirmişti. Taleplerimizi dinleyen Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan olarak katıldığı programda lisans tamamlama, kreş ve tüm sağlık çalışanlarının 5 yılına 1 yıl olmak üzere yıpranma payı verilmesi konusunda söz vermiş, konuyla ilgili olarak da ilgili bakanlara çalışma yapılması talimatı vermişti.” dedi.

Sağlık-Sen’in, imkânsız gibi görünen konulardaki talepleri kazanıma dönüştürmesi, geçmişte olduğu gibi günümüzde de birilerini panikletmiş, eski alışkanlıkları olan emek hırsızlığı ve fırsatçılığa yönelmelerini sağlamıştır.” iddiasında bulunan Yanık, ”Sağlık-Sen’in talep ettiği ve kazanıma dönüşme arefesine getirdiği konularda sözde imza kampanyası düzenleyen malum sendikanın bu hareketinin sağlık çalışanları tarafından ibretle izlenmekte olduğunu söyledi.

Sağlık-Sen olarak taleplerinin takipçileri olacaklarının da altını çizen Yanık, ”Verilen sözler hayata geçinceye ve taleplerimiz kazanıma dönüşene kadar mücadelemizden vazgeçmeyeceğimizi buradan ifade ediyorum” dedi.

Editör: TE Bilisim