İETT’den zam açıklaması: Biletler maliyeti karşılamıyor İETT’den zam açıklaması: Biletler maliyeti karşılamıyor
Erzurum Palandöken Müftülüğü'ne bağlı 23 Kız Kur'an Kursu'nda hafızlık eğitimlerini tamamlayan 4'ü Kırgız, 21 hafize, törenle taç giyip, hafızlık belgelerini aldı.

Yenişehir AVM Kültür Merkezi'nde hafızlık taç giyme töreni düzenlendi. Palandöken Kız Kur'an kurslarından 2 yıllık hafızlık eğitimini tamamlayan 21 hafize için taç giyme ve sertifika töreni yapıldı. Kırgızistan'dan Erzurum'a gelerek hafızlık eğitimini tamamlayan 4 hafizeye de törenle taç giydirildi.

Taç giyme töreni İstiklal Marşı'nın okunması ve saygı duruşu ile başladı. Hafız Abdurrahman Dursun'un aşır okumasının ardından Palandöken Müftüsü Mustafa Baytar, hafızlığın önemini anlatan bir sunum yaptı. Müftü Baytar, İslamiyet'in kaynağını teşkil eden Kur'an-ı Kerim'in öğrenilmesinin ve öğretilmesinin büyük önem taşıdığını söyledi. Kur'an kurslarında, hafızlık eğitiminin yanı sıra milli ve manevi değerlerin de öğrencilere öğretildiğine işaret eden Müftü Baytar, "Kur'an'ın insanlığa gönderiliş gayesini gerçekleştirebilmesi için, doğru okunması, anlaşılması ve doğru yorumlanması gerekir. Bu nedenle Yüce Allah'ın katında saygıya en layık kişiler Kur'an-ı öğrenen ve yaşayan kimselerdir." dedi.

İki yıllık temel eğitimlerini tamamlayan 21 hafizenin arasında Kırgızistan'dan gelen 4 kişinin de bulunduğuna dikkat çeken Baytar, "Kırgızistan'dan ülkemize ve şehrimize gelerek 2 yıl boyunca hafızlık eğitimlerini tamamlayan 4 kardeşimiz de bugün taç giydi. Hafızlıklarını tamamladıkları için yakın bir zamanda ülkelerine dönerek, ana yurtlarında Kur'an eğitimi verecekler." diye konuşu.

Müftü Baytar törende Kur'an kurslarına maddi ve manevi yardımda bulunan hayırsever Mehmet Fikri Torun'a plaket verdi. Tören, hafizelere taç giydirilmesi ve Kur'an-ı Kerim tilavetiyle sona erdi.

Törene Palandöken Kaymakamı Şenol Esmer, Palandöken Belediye Başkan Vekili Zafer Bülent Engin, Erzurum İl Müftü Vekili Abdurrahman Kotan, Yakutiye Müftüsü Osman Yazıcı, DİVA-SEN Genel Başkan Yardımcısı Osman Temel ile çok sayıda davetli katıldı.

Editör: TE Bilisim