ELAZIĞ BELEDİYESİ BU HAKSIZLIĞI DÜZELTMELİDİR! ELAZIĞ BELEDİYESİ BU HAKSIZLIĞI DÜZELTMELİDİR!
Yozgat’ın Akdağmadeni ilçesinde 16 yıldır hayvancılık yapan Kemal Vural isimli vatandaş, 3 ayaklı olarak dünyaya gelen buzağıya protez bacak yaptıracağını söyledi. Ön sağ bacağı olmayan buzağının annesinin sütünü sağarak biberonla beslediklerini anlatan Vural, "Bu hayvan yaşadığı sürece besleyeceğim ve ön ayağı olacağım." dedi.

İlçeye bağlı Esentepe kırsalında 16 yıldır hayvancılıkla uğraşan Kemal Vural’ın ağılında dünyaya gelen 3 ayaklı buzağı şaşırttı. Sağlıklı olduğu gözlenen küçük buzağıyı Vural ailesi biberonla besliyor.
Hayatında ilk defa 3 ayaklı buzağı gördüğünü belirten Kemal Vural, "Ben yıllardır hayvancılıkla geçimimi sağlıyorum. Kör olan ya da sakat doğan hayvan gördüm. Fakat 3 bacaklı hayvan ilk defa görüyorum. İnek gece yavruladı, yavruyu kontrol ettiğimde sağ ön bacağının olmadığını görünce çok şaşırdım. Çok üzülüyorum. Fakat takdiri ilahi yapacak bir şey yok." dedi.

Buzağının yürümekte zorlandığını söyleyen Vural, "Buzağı 3 ayaklı olduğu için ayakta durmakta güçlük çekiyor ve annesini ememiyor. Bu yüzden buzağıyı annesini sağarak kendi sütüyle biberonla besliyorum. Yavru buzağı ayağa kalkmaya çalışıyor ama kalkamıyor. Kalkmaya çalıştığında yere düşerek kendine zarar veriyor. Ön sağ bacağına rahat yürüyebilmesi için protez bacak yapmaya çalışacağım. Buzağı bir şekilde ayakta durabilirse annesini emebilir. Şuan bizler bakıyoruz. Sağlıklı beslenmesi için daha fazla özen gösteriyoruz. Bu yüzden bu hayvan yaşadığı sürece besleyeceğim ve ön ayağı olacağım." ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim