MARAŞ'IN BAĞLARI ÖKSÜZ KALDI! MARAŞ'IN BAĞLARI ÖKSÜZ KALDI!
Mustafakemalpaşa Belediyesi’nin eğitim merkezli sosyal ve kültürel projelerinin başında gelen Uğur Böceği Kültür Merkezleri, kuruluşunun 3. yılını kutluyor.

Vatandaşlara sanatsal alanlarda beceri kazandırmak, mesleki ve sosyal gelişimlerini artırmak ve geleneksel sanatları yaşatmak amacıyla çalışmalarını hızla sürdüren Uğur Böceği Kültür Merkezleri, el sanatlarından, mesleki ve teknik eğitimlere, dil ve müzik eğitimlerinden sahne sanatlarına, spordan, unutulmaya yüz tutmuş Türk -İslam sanatlarına kadar uzanan geniş bir yelpazede katılımcıların sosyal gelişimine 3 yıldır büyük katkılar sağlıyor. İlki 2010 yılında açılan ve bugün 10 şubede faaliyet gösteren Uğur Böceği Kültür Merkezleri’nde 3 bin kursiyer 27 ayrı dalda eğitim görüyor.

Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan bugüne kadar yaklaşık 6 bin kursiyerin sertifika alarak, kendilerini geliştirme ve sosyal aktiviteler içinde yer alma imkânı buldukları Uğur Böceği Kültür Merkezi’nin 3. yaşını kutladı. Yunus Emre Mahallesi Uğur Böceği Kültür Merkezi’ni ziyaret eden Başkan Sadi Kurtulan, kursiyerlerle bir araya gelerek, yapılan çalışmalar hakkında bilgiler aldı.

Uğur Böcekleri aracılığı ile vatandaşları daha donanımlı bireyler olarak sosyal hayatın her alanında görmek istediklerini ve bunun için çalıştıklarını söyleyen Sadi Kurtulan, "Mustafakemalpaşalılar, 3 yıldır bu kurslara büyük ilgi gösterdi. Gönüllerin desteği ile her geçen gün büyüyen bu merkezler, birlikte öğrenmenin, birlikte üretmenin adresi oldu. Vatandaşa hizmet eden bu merkezler, Mustafakemalpaşa’ya kültürel ve sosyal anlamda katma değerler kazandırmaya devam edecektir. Sanat, spor, kültür ve sosyal alanlarda ilçemizi hep birlikte geleceğe taşıyacağız. Bu tatlı heyecanı 3 yıldır Mustafakemalpaşa’ya yaşatan eğitmenlerimize, kursiyerlerimize teşekkür ediyor, Uğur Böcekleri’ne nice yıllar diliyorum." dedi.

Editör: TE Bilisim