Erzurum Horosan'da halk otobüsü şarampole uçtu! Ölü ve yaralılar var Erzurum Horosan'da halk otobüsü şarampole uçtu! Ölü ve yaralılar var
Kayseri Valisi Orhan Düzgün, sigara kaçakçılığına yönelik kararlılıkla yürütülen çalışmalar sonucu yılın ilk 5 ayında yaklaşık 980 bin paket gümrük kaçağı sigaraya el konulduğunu açıkladı.

Vali Düzgün, sınır ülkelerinden Türkiye’ye sokulan ve takibinin yapılması gereken önemli suç kollarından biri olan sigara kaçakçılığının, doğu – batı ve kuzey – güney aksında önemli bir kavşak noktasında olan Kayseri’yi de yılın ilk 5 ayında İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekiplerinin 168 olayda 250 şahsı yakaladığını ve 850 bin paket gümrük kaçağı sigaraya el konulduğunu ifade etti. Vali Düzgün, jandarma bölgesinde ise 130 bin paket kaçak sigaraya el konulduğunu dile getirerek, şöyle devam etti: “Ülkemize yasa dışı yollardan girerek, sağlıksız koşullarda üretilen ve halk sağlığına ciddi zararları olan, aynı zamanda vergi kaybına neden olduğu için ülke ekonomisine zarar veren sigara kaçakçılığını önlemeye yönelik yapılan istihbari çalışmalar sonucu kaçakçılara önemli darbeler vurulmuştur. Emniyet ve Jandarma Teşkilatlarımız, ilimiz girişlerinde, şüpheli ve önceden tespit edilen araçlar ve şahıslar üzerinde, il genelinde hırdavatçı, temizlikçi, bijuteri esnafı gibi faaliyet gösteriyormuş görüntüsü verilerek açılan işyerlerinde, mahallelerde kurulan halk pazarlarında ve sigara kaçakçılığı ticaretiyle uğraşan şahısların ev, işyeri ve depolarında çalışmalar yürütmüş ve operasyonlar sonucu 980 bin paket faturasız, bandrolsüz ve kaçak sigaraya el konulmuştur. Şüpheliler hakkında da 5607 sayılı Kanuna muhalefet suçundan yasal işlem yapılmıştır.”

Vali Düzgün, sigara kaçakçılığı ile mücadelede vatandaşlara da önemli görevler düştüğünü hatırlatarak, bu tür durumlarda vatandaşların güvenlik birimlerine ihbarda bulunmalarını istedi.

Editör: TE Bilisim