TRABZON'DA TEMEL'İN KARDEŞİNDEN DAHA İLGİNÇ HİKAYE! TRABZON'DA TEMEL'İN KARDEŞİNDEN DAHA İLGİNÇ HİKAYE!
Eskişehir Odunpazarı Belediyesi çevrenin korunması için yürüttüğü çalışmalara yeni bir kampanya başlattı. Bu bağlamda, 5 litre atık yağ toplayan vatandaşlara 1 litre ayçiçeği yağı hediye ediliyor.

2010 yılından beri evlerden bitkisel atık yağları toplayan Odunpazarı Belediyesi, başlattığı yeni uygulama ile evlerinde 5 litre atık yağı temiz bir kapta toplayan vatandaşlara aldığı atık yağ karşılığında 1 litre ayçiçeği yağı hediye ediyor. Odunpazarı Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, kullanılmış kızartmalık yağların tekrar kullanılmasının insan sağlığına, çevreye dökülmesinin de toprağa ve suya zarar verdiği, atık yağların lavaboya dökülmesi halinde atık su hatlarında tıkanmalara neden olduğu, çöpe dökülen atık yağların ise çöp depolama alanlarında sık sık yangın çıkmasına neden olduğu belirtildi.

Ayrıca hayvansal ve bitkisel yağ atıklarının çöp içerisine ve çevreye dökülmesinin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın 2005 tarihli yönetmeliğine aykırı olduğunu da değinen belediye yetkilileri, Proje kapsamında lisanslı firma ile belediye tarafından kampanya başlatıldığını, evlerde biriktirilen 5 litre atık yağın 250 43 46 numaralı Belediye hattı arandığı taktirde vatandaşın evinden alınacağını ve 1 litre Ayçiçek yağı hediye edileceğini belirtti.

Toplanan atık yağların ise geri dönüştürülerek biodizel üretiminde kullanılacağını ve ekonomiye destek sağlanacağını belirten Odunpazarı Belediye yetkilileri tüm vatandaşları Bitkisel Atık Yağları ayrı olarak biriktirmeye davet etti.

Editör: TE Bilisim