TRABZON'DA TEMEL'İN KARDEŞİNDEN DAHA İLGİNÇ HİKAYE! TRABZON'DA TEMEL'İN KARDEŞİNDEN DAHA İLGİNÇ HİKAYE!
Çukurova Üniversitesi Öğrenci Konseyi Başkanı Ahmet Serdar Tat, Çanakkale Savaşı’nda bütün askerleri şehit olan 57. Alay’ın sancağını üniversiteye getirdiklerini söyledi. Tat, sancağın 5 Ocak'ta ziyarete açılacağını kaydetti.

Tat ve dernek yönetim kurulu üyeleri, Vali Hüseyin Avni Coş'u makamında ziyaret etti. Öğrenci Konseyi Başkanı Tat, 2011 yılının kasım ayından bu yana üniversite öğrencilerinin resmi temsilcileri olduklarını söyledi. Göreve geldikleri günden bu yana, Vali dâhil her kademedeki kamu görevlilerine kolayca ulaştıklarını ve sorunlarını iletme fırsatı bulduklarını belirten Başkan Tat, öğrencilerin sorunlarına çözüm arayışı içerisinde olduklarını ifade etti. Başta ikinci öğretim öğrencilerinin yaz okulu ücretlerinin yarıya düşürülmesi olmak üzere, öğrenciler adına önemli kazanımlar elde ettiklerini vurgulayan Tat, şu anda da belediye otobüslerinde öğrenci taşıma fiyatlarının düşürülmesi için çalıştıklarını vurguladı. Ayrıca ilaveten Çukurova Üniversitesi'nde bir ilki gerçekleştirerek, Çanakkale 57. Alay Sancağı'nı üniversiteye getirmenin onurunu yaşadıklarını anlattı.

Vali Hüseyin Avni Coş’a ‘Yarının Liderleri’ projesi kapsamında il genelinde oluşturulacak danışma kuruluna başkanlık yapması teklifinde bulunan Ahmet Serdar Tat, ayrıca Vali Coş’tan bu proje kapsamında üniversite öğrencilerine liderlikle ilgili ilk dersi vermesini istedi. Vali Hüseyin Avni Coş ise ülkenin geleceği olarak gördükleri gençleri çok önemsediklerini söyledi. Gençleri yetiştiren bilim yuvaları olan üniversitelerin toplumsal barışa ve demokratik bilinç ve kültürün gelişimine katkı sağlamalarının çok değerli olduğunu vurgulayan Coş, "Çukurova Üniversitesi bu konuda örnek bir camia oluşturdu. Bu doğrultuda yapılan çalışmaları her zaman destekleyeceğiz. Öğrenci konseyinin yaptığı çalışma ve projeler, hak aramanın şiddete başvurulmadan da demokratik yollarla gerçekleştirilebileceğini ortaya koyuyor." diye konuştu.

Bu yönleriyle, öğrenci konseyinin faaliyetlerinin ve elde ettiği başarıların diğer üniversitelere örnek teşkil ettiğini belirten Vali Coş, "Bu konuda üniversitemiz model alınabilecek durumdadır. Uzlaşma, paylaşma, diyalog ve hoşgörü temelinde yapılan çalışmalar neticesinde üniversitemizde herhangi bir üzücü olay yaşanmadı. Huzur ve güven ortamını pekiştirecek adımların atılmasında da etkin rolü olan öğrenci konseyinin yöneticilerini çalışmalarından dolayı tebrik ediyorum." ifadelerini kullandı.

Öte yandan Çukurova Üniversitesi tarafından muhafaza edilen 57. Alay temsili sancağı, Adana'nın kurtuluş günü olması nedeniyle 5 Ocak Cumartesi günü saat 10 binden itibaren Ramazanoğlu Konağı Kültür Merkezi'nde ziyarete açılacak.

Editör: TE Bilisim