TRABZON'DA TEMEL'İN KARDEŞİNDEN DAHA İLGİNÇ HİKAYE! TRABZON'DA TEMEL'İN KARDEŞİNDEN DAHA İLGİNÇ HİKAYE!
Kahramanmaraş Elbistan’a bağlı Çalış köyünde tek başına yaşayan 80 yaşındaki Nevruz Çelik, yaşadığı kerpiç ev aşırı yağışlar nedeniyle çökünce ortada kaldı.

Eşini yaklaşık 7 yıl önce kaybeden 80 yaşındaki Nevruz Çelik, Çalış köyündeki evini terk etmedi. Eşiyle birlikte bir ömür geçirdiği kerpiç evde tek başına yaşayan Çelik, devletten aldığı yaşlılık maaşıyla kendi geçimini sağlamaya başladı. Komşularının yardımı ile de günlük gereksinimlerinin birçoğunu karşılayan yaşlı kadının yaşadığı kerpiç ev bakımsızlık ve aşırı yağış nedeniyle göçtü. Çocuklarının maddi durumu iyi olmadığı için ortada kalan yaşlı kadın, şimdi sahip çıkacak bir el bekliyor.

Köy muhtarı Salih Polat yaşlı kadının evinin oturulamayacak durumda olduğunu söyledi. Evin tamamının çökme riski bulunduğunu ve kimsenin eve yaklaştırılmadığını belirten Muhtar Polat; “Nevruz Teyze, eşini kaybettikten sonra ocağına sahip çıkmak için burada kaldı. 3 çocuğu Elbistan’da yaşıyor. Ancak onlar da devletten yardım alarak ayakta durabiliyor. Nevruz teyzemizin 2 ayda bir aldığı 65 aylığından başka geliri yok. O da ayda 250 TL’ye tekamül ediyor. Köylülerimiz de ufak tefek ihtiyaçlarını karşılayarak yaşamını sürdürüyor. Evi çökünce de ortada kaldı. Başını sokabilecek bir yere ihtiyacı var. İlgililerden ve yetkililerden destek bekliyoruz” diye konuştu.

Acı tatlı yıllarca yaşam sürdüğü evin çökmesini ise "‘Kaderde bu günleri de görmek varmış’ cümlesi ile anlatan 80 yaşındaki Nevruz Çelik, “Bu yaşımda ortada kaldım. Kimim kimsem yok. Bu yaştan sonra nereye giderim, kime sığınırım bilmiyorum. Eşimi 7 yıl önce kaybettim. Ocağımı terk etmek istemedim. 2 ayda bir aldığım 65 yaş maaşımla kıt kanaat geçiniyordum. En azından başımı sokacak bir evim var diyordum. O da üzerime yıkıldı. Şimdi akrabalarım sahip çıktı. Ama onların evinde ne kadar kalırım ki. Çocuklarım benden daha kötü durumda olmasa onların yanına giderdim. Bana uzanacak bir yardım eli bekliyorum” ifadeleri ile derdini anlattı.




Editör: TE Bilisim