Mardin’de yok böyle bir dava yaşanıyor! Mardin’de yok böyle bir dava yaşanıyor!
Acıpayam Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, sosyal güvenceden yoksun, desteğe ihtiyacı olan ailelere yönelik projelerine devam ediyor. 2012 yılında uygulanan projelerle ilçe merkezi, belde ve köylerde ikamet eden 28 aileye 280 koyun alımı için 206 bin lira, 33 aileye de 33 damızlık düve alımı için 159 bin lira kaynak kullandırıldı. 2003 yılından bu yana uygulanan projeler kapsamında toplam 71 aileye 710 koyun alımı için 300 bin 686 lira, 605 aileye de 675 damızlık gebe düve alımı için 1 milyon 866 bin 595 lira kaynak kullandırıldı. Bu iki alanda devam eden projelerin toplam tutarı 2 milyon 167 bin 281 liraya ulaşmış oldu.

Türkiye genelinde günlük süt üretiminde ilçe olarak ilk sıralarda yer aldıklarını belirten Acıpayam Kaymakamı Uğur Kalkar, "İlçemiz, yaklaşık 50 bine ulaşan büyükbaş hayvan sayısıyla Denizli genelindeki hayvanların dörtte birine sahip. Projelerimizle ilçede her geçen gün daha da gelişmekte olan hayvancılığa katkı sağlıyoruz. Büyükbaşın yanında son yıllarda sayısı hızla azalan küçükbaş hayvancılığa da destek vermeye başladık. Bu potansiyeli daha da yukarılara çıkarma yönündeki çalışmalarımız devam edecektir." dedi.

Koyun desteğinden faydalananlardan Gülizar Kural ise, "Aldığımız bu koyunlarla geçimimizi temin edeceğiz. İnşallah kısa zamanda çoğalırlar. Desteklerini esirgemeyen kaymakamımıza ve vakıf yetkililerine çok teşekkür ederiz." şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim