BAYBURT'TA HÜZÜN VERİCİ SAHNE... BU GİDİŞ NEREYE? BAYBURT'TA HÜZÜN VERİCİ SAHNE... BU GİDİŞ NEREYE?
TOBB Adana Kadın Girişimciler Kurulu evsahipliğinde, Adana Ticaret Odası (ATO)’nda "Kadın Girişimciliğinin Örgütlenmesi" konulu bir panel düzenlendi. Çeşitli illerden Kadın Girişimciler Kurulu (KGK) başkanlarının katıldığı panelde konuşan ATO Başkanı Atila Menevşe, kurulu daha fazla desteklemek istediklerini, bunun için kendilerine daha fazla proje getirmelerini söyledi. Menevşe, "Diğer odalar gibi herhangi bir bütçe ayırmadık. Bizim bütçemiz sonsuz. Bize proje gelir, Adana ekonomisine faydası olan bir projedir, Adana’ya, ülkemize faydası olacaktır, biz onu sonuna kadar destekleriz. Nitekim şimdiye kadar böyle olmuştur. Biz kadın girişimciliğini önemsiyoruz. Bir şehrin gelişmesi, kadın girişimcilerin ekonomiye katkı sağlamasıyla olacaktır." dedi.

TOBB Adana KGK Başkanı ve Akdeniz Bölge Başkanı Rana Dal ise kadınların hemen hemen her dönemde sıkıntılarla karşılaştığını ve değişen şartlara uyum sağladığını belirtti. İçinde yaşadıkları toplumun özelliklerine göre değişen şartlarda ekonomik faaliyetlere katıldıklarını anlatan Dal, “Özellikle sanayileşmeyle bu sürecin hızlandığı söylenebilir. Doğru hızla ilerlerken her alanda kendini gösteren değişim ve gelişmeler çerçevesinde kadınların, bir zamanlar sadece erkeklere açık olan iş dünyasına girdikleri ve bu dünyada güç, yetki, mevki elde etmek için yoğun bir mücadele verdikleri gözlenmektedir. Kadınlar, ülke ekonomilerini geliştirmede potansiyel girişimcilik faaliyetleriyle önemli bir kaldıraç kuvveti oluşturmaktadır. Yani kadın girişimciler, ekonomik gelişmenin önemli bir kaynağını temsil etmektedirler.” dedi. Kadın işletme sahiplerinin girişimcilik faaliyetlerinin yeni alanlar oluşturduğunu, yeni bilgiye dayalı ekonominin önemli oyuncuları olma potansiyeli taşıdıklarını söyleyen Rana Dal, “Kadınların yeni fikirlere açık ve kendi birikim ve yeteneklerini maddi kazanca dönüştürmeye eğilimli olmaları, profesyonel kadın çalışanlar arasında kabul edilen bir görüş haline dönüşmüştür.’’ şeklinde konuştu.

Kadın girişimcilere kendi hikayesini anlatan TOBB Kadın Girişimciler İcra Komitesi Üyesi ve Sefes Mobilya Yönetim Kurulu Başkanı Şafak Altay Çivici de aile şirketi, KOBİ’ler, kadın girişimciliği, yatırım, proje hazırlama ve mikro kredi konularına değindi. Çivici, iş yaşamından örnekler vererek girişimcilerin karşılaşacağı fırsat ve zorluklara vurgu yaptı. Konuşmasının sonunda ise kadın girişimcilerden gelen soruları cevaplandırdı.

İŞKAD Başkanı Av. Elif Doğan Türkmen’in de bir konuşma yaptığı panelde Şafak Altay Çivici, ATO Başkanı Menevşe ve TOBB Adana KGK Üyesi Belgin Özçelik’e plaket verildi.

Editör: TE Bilisim