ELAZIĞ BELEDİYESİ BU HAKSIZLIĞI DÜZELTMELİDİR! ELAZIĞ BELEDİYESİ BU HAKSIZLIĞI DÜZELTMELİDİR!
Anadolu Girişimci İşadamları Derneği’nce (AGİD) gerçekleştirilen, inşaat, mobilya ve tekstil sektöründe faaliyet gösteren işadamlarının katıldığı Kongo Sektörel İş Gezisi'ne katılan Adanalı işadamları yurda döndü.

Demokratik Kongo’nun Başkenti Kinshasa’daki Türk şirketlerinin temsilcilerini ziyaret eden grup bu ülkenin ekonomik ve ticari yapısı ile ilgili bilgiler de aldı.

Kongolu işadamları ile ikili iş görüşmelerinin de gerçekleştirildiği programda Yalınkaya Giyim’den Mehmet Rıza Yalınkaya, Taşkıran Tekstil’den İmam Bakır Taşkıran, İrfan Tuhafiye’den İrfan Uçal, Erciyes İnşaat’tan Mummar Beluk, Şekeroğlu Tekstil’den Cevdet Şeker ve Milennium Mobilya’dan Seyfettin Alpat ürünlerini birinci elden tanıtma fırsatı buldu. Adanalı firmaların ürünlerinin kalitesinden etkilendiklerini belirten Kongolu işadamları ileriki bir tarihte Adana’ya da gelmek istediklerini belirtti.

Türkiye’nin Kongo Büyükelçiliği’ndeki resepsiyona da katılan Adanalı işadamları, gezinin çok verimli geçtiğini belirtti. Afrika’da Türk ürünlerine büyük rağbet gösterildiğini ifade eden AGİD Başkanı Seyfettin Alpat, kara kıtanın çok bakir bir alan olduğunu söyledi. AGİD üyesi firmaların ihracat kapılarını zorlamaları gerektiğini söyleyen Başkan Alpat, “Afrika bu anlamda çok bakir. Ürünlerinizi rahatlıkla pazarlayabilirsiniz. Çünkü Türk malları çok tutuluyor.” dedi.

Editör: TE Bilisim