YAĞMURDERE ESKİ DEĞİRMEN YAĞMURDERE ESKİ DEĞİRMEN
Adıyaman Üniversitesi Turizm Meslek Yüksek Okulu öğrencilerinin becerilerini uygulamalı olarak artırmaları ve gerçek ortamda turizmi öğrenmeleri amacıyla okul bünyesinde yaptırılan 'Turizm Uygulama Oteli' törenle açıldı.

Adıyaman Üniversitesi kampus alanı içerisinde yapılan otelin açılışına Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın, Mehmet Erdoğan, Belediye Başkanı M. Necip Büyükaslan, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Talha Gönüllü, akademisyenler, kamu kurum ve kuruluşların amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende konuşan Rektör Prof. Dr. M. Talha Gönüllü, Adıyaman Üniversitesi olarak birçok yenilikleri art arda yaptıklarını ve gelişmekte olan bir üniversite olduklarını belirtti. Gönüllü, Adıyaman Üniversitesi olarak bilinçli ve şuurlu, topluma hizmeti kendine öncülük eden, geleceği de gören büyük gelişmeler kaydettiklerini ifade etti.

Otelin Adıyaman’ın turizm noktasında bir eksiğini daha gidereceğini belirten AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Erdoğan ise Adıyaman Üniversitesi'ni şekillendiren, bir vizyon kazandıran bütün akademisyenlere ve otelin açılması noktasında emeği geçen herkese teşekkür etti.

Otelin Adıyaman’a hayırlı olması temennisinde bulunan Vali Mahmut Demirtaş da Adıyaman Üniversitesi'nin, ülke ekonomisi içerisinde önemli bir yere sahip olan turizm sektöründe, dünya pazarları ile rekabet edebilecek bir duruma gelebilmek ve değişen tüketici tercihleri karşısında turizm faaliyetlerinde etkili olmak için nitelikli eleman yetiştirmeyi kendine hedef edindiğini belirtti.

        Vali Demirtaş, "Yüksek Okulumuz, Turizm ile yakın işbirliği olmadan yetişecek elemanların ülkenin turizm alanında kalkınmasına katkıda bulunamayacağı düşüncesinden hareketle burada okuyan öğrencilerimize teorik olarak öğrendikleri bilgileri tatbik ederek turizme yönelik bilgilerini pekiştirmektedir. Bu amaçla bu otelimizde akademik yaklaşımlarla yüksek kalitede kalifiye eleman yetiştirilmesi yönünde öğrencilerimize gerekli bilgi ve beceriler uygulamalı olarak da aktarılarak, onlara gerçek ortamda turizmi öğrenme ve anlama imkanı sağlamaktadır. " diye konuştu.

        Kampus alanı içerisinde yapılan otelin, şehrin en güzel manzarasını sunduğuna işaret eden Demirtaş, "Uygulama otelimiz, modern otelcilik standartlarında misafirlerine konaklama ve yeme-içme hizmeti vermenin yanı sıra konuklarına müşteri memnuniyeti, insan odaklı hizmet anlayışı ve güler yüzle hizmet sunmayı amaç edinerek burada okuyan öğrencilerimize gerçek anlamda kapsamlı bir turizmci bakış açısını kazandıracaktır. Ümit ediyoruz ki, sadece ilimize değil, hem bölgemize hem de ulusal düzeyde tercih edilen bir uygulama oteli olur.” ifadelerini kullandı.

        Konuşmalardan sonra otelin açılışı yapıldı. Vali Demirtaş ve protokol üyeleri daha sonra otelin odalarını gezip, yetkililerden bilgi aldı.

Editör: TE Bilisim