LAVANTA KOKULU KÖY LAVANTA KOKULU KÖY
Kahramanmaraş’ın Afşin Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği'nin 'Kültür, Sanat ve Spor Merkezi' adlı projenin açılışı törenle yapıldı.

Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) tarafından koordine edilen ve Kalkınma Bakanlığı'nca finanse edilen projeden Afşin ilçesinde yaşayan özellikle dezavantajlı, maddi durumu yetersiz çocuklar ve gençler yararlanacak. Bu kişilerin yeteneklerini açığa çıkarmalarına, kendilerine ve topluma yararlı alışkanlıklar edinmelerine yardımcı olunacak, toplumun ihtiyaç duyduğu kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetlerin geliştirilmesi sağlanacak.

Projede yer alan kursiyer öğrencilere ve katılımcılara hitap eden Afşin Kaymakamı Faik Arıcan, “Kültür, Sanat ve Spor Merkezi Projesi’ni oldukça önemsiyorum. Kaymakamlık olarak resmi görevlerimiz haricinde bugün olduğu gibi sosyal sorumluluk projeleriyle de Afşinli gençlerimizin sportif ve kültürel yönden gelişmelerini ve farkındalık yaratmalarına imkan tanıyacak projeleri de hayata geçirmekteyiz. Sevgili gençler projemizle sizlere belli fırsatları vererek yeteneklerinizi açığa çıkarmaya, kendinize ve topluma yararlı alışkanlıklar edinmenize yardımcı olmaya çalışmaktayız. Sizlerin gözlerinizde bu parıltıyı ve inancı gördüğüme çok sevindim.” şeklinde konuştu.

Yetkililer, proje çerçevesinde özellikle maddi durumu spor yapmaya fırsat tanımayan ve spor malzemeleri edinmeye elverişli olmayan çocuklara ve gençlere badminton, basketbol ve halk oyunları kursu açacaklarını söyledi. Yetkililer, bu spor branşlarını proje kapsamına alarak hedef kitleye bu sporları yaptırmak istediklerini kaydetti.

Proje kapsamında yaklaşık 150 genç badminton, basketbol ve halk oyunları branşlarında kurslar görecek. Afşin Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü Kapalı Spor Salonu'nda yapılan açılış törenine Afşin Kaymakamı Faik Arıcan’ın yanı sıra Afşin Belediye Başkan Vekili Ali Çelebi, Garnizon Komutanı İdris Tom, Emniyet Müdürü M.Akif Can, Milli Eğitim Müdür Vekili Feyyaz Solak, daire müdürleri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler, kursa katılan gençler ve aileleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Editör: TE Bilisim