BAYBURT'TA HÜZÜN VERİCİ SAHNE... BU GİDİŞ NEREYE? BAYBURT'TA HÜZÜN VERİCİ SAHNE... BU GİDİŞ NEREYE?
Borusan Holding, 930 bayan çalışanın bulunduğu Afyonkarahisar Organize Sanayi Bölgesi’ne (OSB) kreş yaptıracak. Bu yıl içinde yapımına başlanacak ve önümüzdeki yıl tamamlanacak 150 çocuk kapasiteli kreş, çocuklu kadınların çalışmasına fırsat sunacak.

        OSB Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Yeşilay, düzenlediği basın toplantısında, Borusan’ın iş yaşamında kadın istihdamın arttırılması ve çalışan kadınların desteklenmesi amacıyla ‘Annemin İşi Benim Geleceğim’ projesi kapsamında Türkiye genelinde 10 organize sanayi bölgesine kreş yapacağını söyledi. Firmanın 21 Ocak 2013 tarihinde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Bilim, Sanayi Teknoloji Bakanlığı ile protokol imzaladığını hatırlatan Yeşilay, bu yıl içinde kreşlerin inşaatına başlanacağını belirtti.

        Yeşilay, OSB’lerde kurulan kreşlerden 0–6 yaş grubu çocukların yararlanabileceğini belirterek, bu sayede çocuk bakımı nedeniyle çalışamayan kadınlara imkânı tanınmış olacağını hatırlattı. Yeşilay, "Kadının iş gücüne katılımının önündeki engellerin kaldırılarak sanayide kadın istihdamının arttırılması sağlanacak. Öte yandan okul öncesi bakım ve eğitim hizmetlerinden yararlanmayan çocuklarımız, zihinsel ve fiziksel gelişimini sağlayacak bir eğitim ortamına kavuşacaklardır.” dedi

        Kadınların gönül rahatlığıyla çalışırken, çocuklarına da neşeli, güvenli ve sağlıklı bir eğitim ortamı sağlanacağını ifade eden Yeşilay, OSB olarak proje kapsamında kreş yapımı için 4 bin metrekarelik yer tahsisi yapıldığını kaydetti.

        Bekir Yeşilay, Afyonkarahisar OSB’deki fabrikalarda 930 bayan çalışan bulunduğunu belirterek, yaptıkları anket sonuçlarına göre kreşten yararlanabilecek 230 çocuk bulunduğunu ifade etti. Yeşilay, burasının en verimli bir şekilde işletilmesi için ne gerekiyorsa yapılacağını dile getirdi.

        OSB’de gelecek yıl teslim edilmesi beklenen kreş, 150 çocuk kapasiteli ve bin 500 metrekarelik kapalı alana sahip olacak. Kreşin maliyeti 700 bin lirayı bulurken, tam tefrişatlı olarak yapılacak kreşin, iki yıllık bakım giderleri de yine firma tarafından karşılanacak.

Editör: TE Bilisim