İETT’den zam açıklaması: Biletler maliyeti karşılamıyor İETT’den zam açıklaması: Biletler maliyeti karşılamıyor
Afyonkarahisar Belediyesi tarafından geçen yıl 650 işletmeye işyeri açma ruhsatı verildi.

Zabıta Müdürü Turhan Gedikkaya, çoğunlukla sıhhi tesisat, bakkal, marketlerde de artış yaşandığını söyledi. 58 personelle hizmet vermeye devam ettiklerini belirten Gedikkaya, gerek sıhhi yerler, gerek pazar yerleri, insanların yiyip içtiği eğlendiği tüm iş yerleri sıkı bir şekilde denetlendiğini belirtti.

Gedikkaya, kural ihlalinde ısrarcı olan esnafa kapatma cezası uyguladıklarını, en çok şikayet konusu olan kaldırım işgalleri üzerinde de ciddi denetim yaptıklarını belirtti. Yaya yoluna eşya koyan esnaf ve vatandaşları bu konuda uyardıklarını, sonuç alınmadığı takdirde ceza uygulamasına gittiklerini dile getiren Gedikkaya, "Şehrimizin kaldırımları hem dar hem de yeni yapılmaktadır. Bu kaldırımlara zarar vermeme konusunda kaldırımlara araçlarını park eden tüm vatandaşlara ceza uygulaması yapıyoruz. Bu konuda taviz vermiyoruz. Kaldırıma araç koyan ve eşya koyan kişilere 90 lira ceza uygulaması yapıyoruz." dedi.

Seyyar satıcılar ve dilencilerle ilgili çalışmaların devam ettiğini kaydeden Gedikkaya, sokaklarda bulunan dilenci ve seyyar satıcılarının sayılarını en aza indirdiklerini kaydetti.

Editör: TE Bilisim