İETT’den zam açıklaması: Biletler maliyeti karşılamıyor İETT’den zam açıklaması: Biletler maliyeti karşılamıyor
Afyonkarahisar Belediyesi tarafından ihaleye çıkarılan eski otogardaki ticari alan, Afyon Girişim A.Ş. firmasına 44 milyon 15 bin liraya satıldı. Güvenevler Mahallesi'nde Ankara-İzmir-Konya yolu üzerinde kavşak noktasındaki 29 bin metrekarelik alana alışveriş merkezi ve showroom yapılacak.

Daha önce 4 kez ihale edilen ancak taliplisi çıkmayan arsa, beşinci kez yapılan ihale ile sahibini buldu. Afyon Girişim A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Karacak, arsa üzerine yapmayı planladıkları alışveriş merkezinin 2014’ün sonuna kadar bitirmeyi hedeflediklerini söyledi. Ağustos ayı itibariyle çalışmalara başlayacaklarını ifade eden Karacak, "Biz bir birliktelik oluşturduk. Kurulan şirkette her sektörden işadamı bulunuyor. 120 kişinin bir araya gelmesiyle yapılacak alışveriş merkezinin örnek bir oluşum olmasını temenni ediyoruz." dedi.

Belediye Başkanı Burhanettin Çoban da eski otogar alanının toplam 75 bin metrekare olduğunu ve daha önce alışveriş merkezi, konut alanı ve pazar yeri olarak belirlendiğini söyledi. Bu arazinin 30 bin metrekarelik kısmının alış veriş merkezi olarak ayrıldığını ifade eden Çoban, belediye olarak kalan kısmına da katlı pazar yeri, hanımlar lokali gibi tesisler yapacaklarını anlattı.

15 gün içinde onaylanıp kesinleşmesi beklenen ihalenin ödemesi yüzde 8'i ve diğer masrafları peşin, kalan yüzde 92'si ise 60 ayda 60 eşit taksitle yapılacak.

Editör: TE Bilisim